Katoličke škole u Hrvatskoj – Sajam u Slunju- Preminula Eva Brajdić(85)

17 lip

Malo je poznato da u Hrvatskoj djeluju osnovne i srednje katoličke škole. Doznajemo da Katoličko sveučilište u Zagrebu uvodi i medicinski fakultet. A katolička crkva po svijetu daje nemjerljiv doprinos  u odgoju i obrazovanju. U svijetu crkva vodi 103.146 osnovnih škola, 49.541 srednjih a da ne govorimo o sveučilištima, bolnicama…Crkva vodi 73.164 jaslica u svijetu! Ovi podaci govore da crkva služi čovječanstvu što priznaju ne samo katolici nego i mnogi nekatolici.  Osnovne, srednje (zanatske) škole završavaju mladi bez obzira na svjetonazor, vjeru i nacionalnost.

U Hrvatsko radi 12 osnovnih i 12 srednjih katoličkih škola. U 12 osnovnih škola u Hrvatskoj upisano je 1.945 đaka a u 12 srednjih 2.357 đaka. Naravno da su katoličke škole otvorene učenicima svih konfesija i svjetonazora. Škola ih osposobljava za život, za životnu utakmicu.

Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ u Rijeci osnovana je i počela s radom 2015./2016. Nalazi se u zgradi bivšeg Filozofskog fakulteta te tako nastavlja dugogodišnju tradiciju odgoja i obrazovanja na tom području.

Katolička osnovna škola u Novskoj na završetku ove školske godine

Sajam četvrtkom u Slunju – Lijepi sunčani dan doveo je mnoge danas u Slunj. Razlog je sajam četvrtkom. Ponuda je obilna: od voća i povrća do odjevnih predmeta…

 

 

                      

Preminula je u 85. godini života EVA BRAJDIĆ iz Brajdić sela 201. Pogreb u četvrtak 17.06.2021. u 16 sati na groblju u Rakovici. Za njom žali suprug Ivan, kćer Vesna, sinovi Ivan i Đuka, zet, snahe, unučad, praunučad i rodbina. Počivala u miru Božjem!