Čudio se njihovoj nevjeri Domagoj i Tomislav u Slunju

4 srp

Biti prorok Božji nije ni ugodno ni jednostavno. A danas ima mnoštvo učitelja, vođa, guru-a koji vještim manipulacijama žele pridobiti što više pristaša. Razrađene su metode uvjeravanja koje imaju za cilj zarobiti čovjeka. Laskaju mu, daju jeftina obećanja. Lažni proroci se hvale, kad uspiju, da je to njihova sposobnost. Oni sebi pripisuju uspjeh i na tom uspjehu grade karijeru. Božji prorok nije takav. On ne želi laskati ljudima nego iznosi Božji plan uz opasnost da ga ljudi odbace i čak pogrde. A Bog ne udovoljava našim sitnim željama nego izvršava svoj plan s čovjekom. Dragi Isus je najveći prorok: on želi čovjeka vratiti u Božji zagrljaj. Po istočnom grijehu čovjek se oteo i pao u stanje ranjenosti i nemoći. Visoku će cijenu platiti Isus za čovjekovo spasenje.  On dolazi u svoj zavičaj Nazaret. Ovdje nastaje sukob: oni ga dobro poznaju i pitaju otkud njemu proročka mudrost. Odbacuju ga jer su zarobljenici svojih predrasuda. Isus se čudi njihovoj nevjeri. Ipak, Božji plan se ostvaruje, sporo i malim koracima. Proroci su bili proganjani pa i ubijani. Ponekad se Bog posluži ne spretnim i vještim ljudima. Zašto? Nije u prvom planu osoba proroka nego Božji plan čovjekova spasenja. .

Čudi li se Isus našoj nevjeri?! Kao vjernik sudjelujem u proročkoj službi Božjeg naroda. Međutim, neki to svedu na banalnost. Reći će često: nemam vremena!  Zaboravljaju da nam je vrijeme darovano. Proročka je gesta kad smo se danas, na Dan Gospodnji, uputili prema crkvi. 

Sa jutrošnje mise u Slunju u 8 sati

Na ovoj misi, zapravo nakon mise, dao je svoje svjedočanstvo Domagoj o radu inicijative “40 dana za život”. Spašavanje života i onih koji su ranjeni zbog svojih promašaja treba pomoći. Ova inicijativa daje pomoć majkama koje su ranjene. Božje milosrđe je veće od ljudskih grijeha. 

Domagoj i Tomislav ponudili su materijale inicijative “40 dana za život” pred crkvom. Oni neće često puta dobiti pohvale za svoj rad ali je njihov rad u spašavanju života i duhovna pomoć ranjenima, od izuzetne važnosti.