S Isusom nositi križ patnje – Hodočasnici nastavili put prema Drežniku – Kod vlč. Stanka

21 srp

 Svi imamo iskustva bolesti. Bolest i patnja stavljaju nas  pred teški ispit. U teškoj bolesti imamo “okus” smrti. Patnja i bolest može nas dovesti do očaja, pobune koja je samo znak nemoći. Ali u patnji možemo doći do veće zrelosti. Bolest i patnja može nas potaknuti da “dođemo k sebi”. Poput onog sina iz evanđelja koji je nakon pada “došao k sebi” i vratio se ocu koji ga je neprestano očekivao i povratak proslavio gozbom. Jednostavno bolest može čovjeka potaknuti da se vrati k Bogu koji nas voli i kad mu okrenemo leđa ali željno čeka naš povratak. Isus je patnji dao novi smisao: prihvatio je patnju na križu. Patnjom se mi tako sjedinjujemo s njegovom spasiteljsko mukom.  Bolesnicima možemo pomoći tako da ih posjećujemo, da budemo s njima, da ih potaknemo na pomirenje s Bogom. Sakrament ispovijedi (pomirenja) korak je koji nas vraća u Božju milost. “Ja te odrešujem  od grijeha tvojih u ime Oca i Sina i Duha Svetaga” – snažne su riječi koje svećenik izgovara u sakramentu ispovijedi. Ove riječi donose duši duboki mir. Nije dobro bolesnika držati u lažnoj nadi i izbjegavati svaki govor o pomirenju s Bogom. Jedan bolesnik u zadnjem stadiju bolesti od karcinoma nakon ispovjedi i Pomazanja, rekao je: “Ja sam sretan čovjek!” On je s Isusom nosio križ patnje s vjerom koja postaje ljubav.

Hodočasnici u slunjskoj crkvi nakon mise

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu  nakon noćenja  u Slunju sudjelovali su na misi u slunjskoj crkvi u 8 sati. Iza doručka nastavili su dionicu od Slunja do Drežnika gdje će prenoćiti i sutradan nastaviti dalje.   

U četvrtak cijepljenje i na sajmu – U organizaciji Mobilnog tima za javno zdravstvo i mobilnog tima za hitnu medicinsku pomoć Karlovačke županije, u četvrtak 22.07.2021. od 09,00 – 11,00 h održati će se cijepljenje građana na gradskoj tržnici.

Kod vlč. Stanka – Danas je ekipa od nas četvero posjetila vlč. Stanka Smiljanića, cetingradskog župnika, u toplicama u Topuskom. Nakon povrede kuka i operacije sada se oporavlja u toplicama u Topuskom uz nadzor terapeuta. Našli smo ga vedrog i raspoloženog. Želi se vratiti svakodnevnom radu. Idući tjedan napustit će toplice i vratiti se na kućnu njegu. Morat će koristiti još štake dok povreda ne zaraste.