Matea Jelić osvojila zlato – Tužna obljetnica – Preminula Tina Cindrić

27 srp

Naša športašica Matea Jelić  osvojila zlatnu medalju na olimpijskim igrana u Tokiju. Ovo je najponavljanija vijesti jučer i danas. Ova hrabra i simpatična športašica rođena je u Kninu u obitelji koja voli šport. Mlađa sestra Ivona bori se u juniorkama a brat Kristijan je trener. Otac Mate radi kao pirotehničar. Matea je doživjela tešku povredu u športu i mislila odustati od športske karijere. Ipak, prevladala je upornost i pobjednički duh. Ovom medaljom ušla je u obitelj hrvatskih športaša koji su se okitili zlatom. Matea je tako Hrvatskoj donijela 12. zlatnu medalju u povijesti olimpijskih igara.

 

Spomen na stradanje Borićevca – Spomen žrtava Boričevca na 80. obljetnicu od njihova stradanja održana je u subotu 24. srpnja kada je župnik Župe Rođenja BDM Dino Rupčić je predvodio procesiju od župne crkve do groba posmrtno pokopanih žrtava iz roda Ivezića ponad crkve u kojoj su sudjelovale brojne udruge sa svojim stjegovima.

Tužna obljetnica – Na današnji dan 1941. srpski ustanici pobili su mještane sela Ivezići. U naletu prve puške koja je puknula 27. srpnja 1941., nakon toga se ovo ovdje dogodilo, pobijena je cijela hrvatska obitelj Ivezić. Unatoč zločinačkom zavjetu šutnje istina se nije mogla sakriti. U “danima ustanka” krajem srpnja 1941. godine ubijena je cijela obitelj Ivezić, čak 32 člana. U Dabinoj jami otkriveni su posmrtni ostaci 19 osoba. Vjerojatno su ostaci ostalih nestalih osoba na nekoj drugoj lokaciji.” – rekao je pok biskup Bogović.

Zanimljivo da šljive ove godine nisu rodila u slunjskom kraju ali je rodila smokva! Ova smokva u sjeni župne crkve u Slunju sasvim se dobro prilagodila!

Danas u 15 sati na slunjskom groblju iskazali smo počast ukopa Mariji Kuterovac koja je preminula u 97. godini života. Bila je skromna žena, vjernica koja je živjela od vjere u Božje milosrđe i ljubav.

Marija Kuterovac

 

                        

Preminula je u 88. godini života TINA CINDRIĆ  iz Šmrekovca bb. Pokopana je danas u 14 sati na groblju u Cetingradu. Za njom tuguju sin Milan, kći Zora, snaha, zet i četvero unučadi