Glad i bogatstvo u našem svijetu – Preminuo Petar Rendulić

28 srp

Diljem svijeta umire svakih 13 sekundi od gladi jedno dijete!  “Svijet ne može podnijeti toliku nejednakost kakva postoji u svijetu. Jednostavno potrebna nam je solidarnost” – vapiju ljudi koji vode karitas i humanitarne udruge. Ako bismo samo odvojili 20 eura s tom svotom dijete bi moglo biti opskrbljeno mlijekom za tri mjeseca!

Zamislimo s kolikom se količinom hrane mi razbacujemo. Spadamo u vrh europskih naroda po debljini (pretilnosti). Ne bismo se trebali razbacivati s hranom i istovremeno širiti nezadovoljstvo zbog navodnog siromaštva. U Hrvatskoj godišnje bacimo hranu u otpad čija se vrijednost procjenjuje teškim milijunima kuna.

Jedna druga “nejednakost” u svijetu: biskup Alphonso Nguyen u vijtnamskoj biskupiji Vinih zaredio je 25. srpnja ove godine 34 nova svećenika. Bit će raspoređeni u područja gdje ih nedostaje.  Dok u neke krajeve stiže “mraz” kad je riječ o svećeničkim zvanjima u nekim je krajevima proljeće. Kao evo u Vijetnamu!

Danas u Slunju oko podneva

Drugo javno cijepljenje – U četvrtak 29.07.2021. od 08,00 do 10,00 sati Mobilni tim zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije i Mobilni tim hitne medicinske pomoći Karlovačke županije organizira drugo javno cijepljenje u gradu Slunju! Prošlog četvrtka Mobilni tim je cjepio i odaziv je bio dobar.

     

Preminuo je  u 91. godini života PETAR RENDULIĆ iz Rakovice 1. Pogreb u srijedu 28. srpnja 2021. u 17 sati na groblju u Rakovici. Za njim žale sin Drago, kćerka Marica, snaha Mira, unučad Jelena, Petra i Jospi, praunučad, rodbina