Slunj: 14. moto susret

30 srp

Slunjski motoklub “Poskok” organizira svake godine moto susret koji je vrlo dobro posjećen. Ove je godine takav 14. susret. Kroz Slunj u popodnevnim satima jurili su ljepotani na dva točka i u centru skretali prema bivšoj vojarni “Kneja”. Ovaj prostor bivše vojarne povoljan je za susrete ovakvog tipa. Prošetali smo nakon 21 sat. Mogli smo pročitati registracije iz šire okolice (od Rijeke do Zagreba). Sve su to snažne mašine koje mogu potegnuti koju stotinu kilometara na sat. Vožnja motorkotačem je  dinamična i izazovna ali i opasna. Spopadne nas jeza kad ove mašine zatutnje punim gasom. Neki upravo u tome uživaju ali statistike su neumoljive.

Domaćini su se pobrinuli da bude dovoljno osvježavajućih pića. Toči se piva, nude se jela sa roštilja. Uglavnom ovamo dolaze mladi pa i djeca s roditeljima. Jaka glazba je “normalna stvar”. Doznajemo da sutra navečer svira “Zabranjeno pušenje”.

Po našim procjenama okupilo se između 400 i 500 motorista, bikera. Sutra se očekuje još veći broj. U 17 sati je defile kroz Slunj.