Rakovica: proslava dana općine

4 kol

Danas općina Rakovica slavi svoj dan. Zastavice uz cestu na stupovima podsjećaju na slavlje. Kolone turista koji prolaze prema jugu ili se vraćaju moraju usporiti kroz Rakovicu. A slavlje Dana općine sa svečanom sjednicom općinskog vijeća održava se u Drežniku, u dvorani vatrogasnog doma. U 10 sati sjednica je otvorena državnom himnom koju je otpjevao već poznati tenor Tomislav Božičević. Bog mu je dao prekrasan glas! Sjednicu je otvorio predsjednik općinskog vijeća g. Zoran Luketić. Najavio je načelnika općine Mihovila Bićanića koji je naslijedio u općinskoj fotelji dugogodišnjeg načelnika, legendarnog  Franju Franjkovića.  Od gostiju spomenimo ministricu Nadu Murganić, gradonačelnicu Slunja Mirjanu Puškarić, načelnike općina Saborsko, Cetingrad, Ozalj, sljunjskog dekana i župnika Milu Pecića..Gradonačelnik Mihovil Bićanić dao je ukratko izvješće o radu i planovima. Tako doznajemo za velike projekte. Projekt Speleon ulaže 20 milijuna kuna u centar za podzemnu baštinu, svijet špilja kod Baraćave špilje. Vrijednost ovog projekta je 20 milijuna kuna od čega EU financira 85%. Ove godine na poseban način općina želi proslaviti 150. obljetnicu Rakovačke bune. U tijeku je obnova zgrade općine u centru Rakovice koja će biti prilagođena za potrebe općinske uprave. Posebno je važan projekt vodovoda Lička Jasenica – Rakovica – Plitvice. Ovim bi projektom bio dugoročno riješena opskrba vode općine Rakovica i Parka Plitvice. Od gostiju govorila je ministrica Murganić, načelnica općine Ozalj…Kud “Izvor” Rakovica otpjevao je još par pjesama kao i tenorist Božičević (Bože čuvaj Hrvatsku). Po običaju svečanost je završila domjenkom.

Svečana sjednica općinskog vijeća Rakovica

Gosti

Načelnik općine g. Mihovil Bićanić

KUD “Izvor” Rakovica

Županica Martina Furdek-Hajdin

Tenorist Tomislav Božićević s pjesmom “Bože, čuvaj Hrvatsku”

Drežnik danas

Sutra u četvrtak 5. kolovoza u 8 sati misa u župnoj crkvi sv. Jelene. Nakon mise u 8,45 sati polaganje vijenaca kod spomenika u centru Rakovice. Odavde će se uputiti povorka prema Primišlju: podno brda Kurjevac i na samom brdu odat će poštovanje poginulim braniteljima iz općine Rakovica.

Od 13 sati tradicionalno druženje  i domjenak u organizaciji UHBDR-a općine Rakovica na igralištu OŠ Rakovica. Navečer zabava uz grupu “Akord”.

                     

Preminula je u 86. godini života MARIJA JURČIĆ  iz Polojskog Varoša 122b. Pogreb u srijedu 04.08.2021. u 15 sati u Cetingradu. Zanjom žale sinovi Tomo i Ivan, snahe, unučad, praunuci i rodbina

Preminuo je u 70. godini života NIKOLA TODOROVIĆ  iz Slušnice 149. Pokop u srijedu  04.08.2021. u 14 sati na groblju u Slušnici. Za njim žale žena Milka, kći Nikolina, brat Milan s obitelji, sestre Ljuba, Stana, Zorka, Nada i Milka s obiteljima te rodbina