Dan općine Cetingrad – Slunj: večer poezije

7 kol

Subota je poseban dan. Pripremamo se za slavlje Dana Gospodnjega. Svatko od nas osjeća kakav bi trebao biti a neke naše  uhodane mane nas zaustavljaju. Danas a posebno sutra živimo i utvrđujemo prijateljstvo s Isusom. “Vas sam nazvao prijateljima jer vam rekoh  sve što sam čuo od Oca svojega”.  (Iv. 15,15) Prijatelju se povjeravamo kad je teško i kad smo u teškoćama. S prijateljem živimo i dijelimo radosne trenutke. Od prijatelja želimo čuti savjet u teškim životnim dilemama i kušnjama. Vjernici žive od prijateljstva s Isusom. Upravo nedjelja je povlašteni dan u tjednu kad stavljamo na stranu poslove, naporni rad te se družimo s Isusom. Vrhunac nedjelje je gozba ljubavi – misa u kojoj se družimo s Kristom i on s nama. On s nama odlazi u naš svagdanji život. Mi nismo “pilići za tov” iako neki misle da je sve u jelu i piću. Neki život pretvaraju u cinizam ali takvi pokazuju samo praznu dušu.  

Trg je danas opet opustio

Nakon Rakovice (4. kolovoza), Slunja (6. kolovoza) danas općina Cetingrad slavi svoj dan. Slavlje počinje otvaranjem mosta u Ruševici. U 11 sati misa u župnoj crkvi. Nakon mise polaganje vijenac pred spomenik  braniteljima. Potom slijedi svečana sjednica općinskog vijeća u 12 sati.

Mala mjesna zajednica Furjan danas također slavi. Nakon polaganja vijenaca pred spomenik žrtvama agresije na Hrvatsku mještani organiziraju druženje u mjesnoj školi.

Večer poezije – Jutros je Slunj pospan nakon jučerašnjeg i noćnog slavlja. Komunalni radnici čiste trg od smeća, ugostitelji spremaju svoje pokretne šatore i štandove, luna park odvozi svoju tehniku. Vraćamo se opet svakodnevnim poslovima. Večeras će mnogi doći na misu u 18 sati a nakon mise u 19 sati večer poezije u slunjskom parku. A poezija nas vodi k izvoru Ljepote, Sklada, Ljubavi…