Prva godišnjica smrti Mile Jurčevića i druga godišnjica preč. Petra Boguta

19 svi

Večeras u 18 sati brojni su vjernici došli u slunjsku crkvu na misu u kojoj su se sjetili Mile Jurčevića i odali mu poštovanje. A Mile Jurčević, predsjednik braniteljske udruge, otac troje djece, rođen je 1946. godine. Odupro se agresiji na Hrvatsku i nije se štedio. Nakon povratka nastavio je isto tako raditi sa svim žarom srca. Radio je na svom imanju u Glini, ali nije zapustio društveni rad. Svega je sebe davao braniteljskoj udruzi. Temperamentan nije mogao priznati  da se nešto ne može. Revno je izvršavao zacrtani plan. Brinuo se za obilježavanje povijesnih datuma. Preminuo je neočekivano. Nakon njegova odlaska vidimo koliko nam je potreban.

Na ovoj smo se misi sjetili također preč. Petra Boguta, Slunjanina koji pokopan na današnji dan prije dvije godine na slunjskom groblju. Ovaj dragi svećenik također nas je napustio nenadano. Trebao je 2015. slaviti zlatnu misu, 50 godina plodnog svećeničkog rada. Već smo se pomalo pripremali za zlatomisničko slavlje. Preminuo je kao rakovački župnik. Ispraćen je uz velik broj svećenika, a pogreb je vodio biskup mons. Mile Bogović.

Misu je večeras predvodio župnik Mile Pecić. Nakon mise prijatelji i rodbina okupili su se u župskoj dvorani na druženje uz sokove i kolače. Dok smo razgovarali s nama su bili Mile Jurčević i preč. Petar Bogut. Ne fizički nego na duhovan način.

1905163b

1905163c

1905163d

U župskoj dvorani

1705154a

Molitva za stradalu obitelji Mravunac 17.05.2015. u Blagaju: zadnji snimak Mile Jurčevića s prijateljima ( u bijeloj košulji ispod zastave). Bilo je to dva dana prije smrti.

1705163a

Prečasni Petar Bogut na današnji dan 2014. pokopan je na slunjskom groblju uz veliko mnoštvo naroda