Opet sunčani dani – Preminula Anka Paulić (81)

30 kol

Nakon kiša i hladnoće i jutros je svježe ali sunce nas miluje. Pred nama je divan kasno ljetni dan. Još uvijek dolaze turisti željni čistog zraka, mora i sunca. Nad nama i dalje lebdi virus koji je uzdrmao čitav svijet. Ali, treba živjeti i radovati se životu uz dozu opreza i odgovornosti prema drugima.  

Jutros u Slunju: još uvijek vozila se kreću prema jugu

Novi radni tjedan. U ovom tjednu završava kolovoz i u srijedu stupamo u mjesec rujan. Svaki se dan događaju promjene oko nas. Od voća jabuke su najbolje rodile. Ali “nema koga da ih bere”. Nekad su djeca s užitkom ukrala koju jabuku susjedu a danas im to ne pada na pamet. Uopće ne vide sazrele jabuke. Pojam “zabranjenog voća” im je nepoznat. Prezasićena su. Pretilnost djece postaje problem u Hrvatskoj. A kako djeca žive u nekim dijelovima svijeta?

Broj kršćana u Kabulu procjenjuje se na 12 tisuća. Kakva je njihova sudbina nakon što talibani ovih dana preuzmu vlast? Njih čeka ubojstvo i mučenje. Čim otkriju da je netko kršćanin ubijaju ga na licu mjesta – svjedoče očevidci. Oni ostaju igračke u rukama talibana. Nažalost, među kategorijama koje treba spašavati nisu predviđeni kršćani. Je li to sramota za kršćanski svijet i uopće za demokratski svijet? Nismo pomogli spašavati ljude kojima prijeti sigurna smrt!

                       

Preminula je u 81. godini života ANKA PAULIĆ iz Cvitovića 65a. Pogreb u utorak 31.08.2021. u 16 sati na cvitovačkom groblju. Bila je dobra vjernica i majka. Za njom žale sin Josip, kćerke Marija, Jelena i Kate s obiteljima, snaha, zetovi, unučad i praunučad te rodbina