Vojno hodočašće na Udbinu -Dan mučenika – Preminula Mare Štefanac

10 ruj

U četvrtak 9. rujna održano je tradicionalno vojno hodočašće na Udbinu. Ove je godine zbog korone sudjelovao manji broj vojnika. Misno slavlje predvodio je vojni ordinarij mons Jure Bogdan. U koncelebraciji sudjelovali su vojni kapelani. Kao svako hodočašće uključivalo je mogućnost ispovijedi. Na ovom hodočašću sudjelovalo je 150 vojnika Kopnene vojske a pjevanje je predvodio zbor ratne mornarice. Nakon misnog slavlja kod križa u Memorijalnom parku kraj crkve položeni su vijenci za sve poginule i umrle branitelje.

Dan mučenika na Udbini – Ovo je vojno hodočašće najava sutrašnjeg hodočašća na Udbinu povodom Dana hrvatskih mučenika /11. rujna/. Očekuju se hodočasnici iz svih dijelova Hrvatske. Slavlje počinje križnim putem u 8.45 sati te misnim slavljem u 10.30 sati.

Slunjčica je gotovo na izdisaju na nekim mjestima: trebala bi obilna kiša da napuni podzemne rezervoare

U našem je kraju grožđe sazrelo

“Jedna od stvari koje sam uvidjela jest iznimna povezanost između iscjeljenja i opraštanja. Shvatila sam da je jedna od najvećih prepreka ozdravljenju u našim životima nepraštanje i ogorčenost, nešto što je napravljeno protiv nas može biti prepreka Božjem djelovanju u nama.”

“Obratno, oprostiti, slobodno odlučiti dati oprost, otvara vrata Gospodinovu snažnom djelovanju u našim životima i iscjeljenju” –  kaže dr. Mary Healy, stručnjakinja za Sveto Pismo te članica Papinske biblijske komisije.

                       

Preminula je u 85. godini života MARE ŠTAFANAC iz D. Taborišta 163. Bila je dobra vjernica i draga osoba. Pogreb u subotu 11.09.2021. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njom žali sin Predrag, unuka Anamarija, rodbina