Iskra milosrđa i u Slunju – Preminula Marina Duvnjak r. Cindrić

28 ruj

Danas 28. rujna molitvena akcije “Iskra milosrđa”. Na trgovima i ulicama diljem Hrvatske te u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori u 15 sati molitva krunice Božjeg milosrđa. U Slunj će se grupa molitelje okupiti u parku pred križem-spomenikom. Dakako, može se svatko priključiti.

Inicijativu Iskra Milosrđa pokrenuli su 2008. godine Isusovci u Poljskoj, u spomen na beatifikaciju o. Mihaela Sopoćka, duhovnika sv. Faustine Kowalske. Inicijativa uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź. Nositelj organizacije Iskre Milosrđa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru je Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa.

Ovogodišnje molitvene nakane su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grješnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, napose biča potresa i pošasti koronavirusa, za blagoslovljen 8. Nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (16. listopada 2021., Marija Bistrica).

 

                   

Preminula je u 58. godini života MARINA DUVNJAK r. Cindrić iz Slunja /J. Belkovića 5/. Ova hrabra mlada žena imala je težak život: provela je mnoge godine u sobi i krevetu. Pogreb u srijedu 29.09.2021. u 15.30 sati na slunjskom groblju. Za njom žali mati Božica, kćerka Mateja s obitelji i brat Željko s obitelji