Radovati se u svojoj bespomoćnosti!?

29 ruj

“Radovati se u svojoj bespomoćnosti jer je ona posuda u koju Bog može uliti svoju snagu. Iznova pronaći  jednostavnost i tako otkriti vlastitu istinsku veličinu. Znati kako smo načeti, ali i ne uništeni. Naučiti kako u nama postoji prebivalište istine i ljubavi, kao i potencijal za oblike stvaralaštva koji su praktički beskonačni. To su darovi ali oni nisu naše vlasništvo. Ne predstavljaju našu moć nad stvorenim već djela ljubavi sa stvorenim  u čast Onoga  koji jednako prebiva  onkraj koliko i unutar stvorenog. Onoga koji je savršenstvo ljepote, savršenstvo istine, savršenstvo ljubavi” – Michael D. O’ Brien

Kristova bespomoćnost na križu! Okružen mržnjom, osramoćen i napušten izgovara riječi: “Oče, u ruke tvoje predajem duh svoj!” Ovo predanje u nemoći početak je uskrsnuća. U toj nemoći zrno je uskrsnuća, zrno bujice novog života. Čovjek može lako upasti u đavolsku zamku koji mu sugerira da je Bog nemoćan, da je ravnodušan ili da je odsutan te da je čovjekovo uništenje jedina realnost. Destrukcija i samouništenje sotonski je plan…Bože, daj nam hrabrosti da u najvećoj nemoći izručimo sebe tvojoj svemoćnoj ljubavi!

Danas smo na slunjskom groblju iskazali počast ukopa našoj sestri Marini koja je svoje zemaljsko putovanje završila u 58. godini života. Nosila je s Isusom križ bolesti i nemoći. Na nama je da je zagrlimo našom ljubavlju, molitvama, našom vjerom. Ne smijemo podcijeniti snagu molitve, zauzimanje za našu braću u kritičnim trenucima života.

Križ je znak nemoći ali i uskrsnuća na novi život