Život s maskama

5 lis

Kao da je na vidiku ublažavanje nošenja maski u školama! Naime, u Francuskoj i Njemačkoj odlučili su od 4. listopada osloboditi učenike od nošenja maski ali uz neke uvjete. To ne vrijedi za sve savezne zemlje (departmane). Naime, ako je zaraženost u nekoj od saveznih zemalja ispod 50 slučajeva na 100.000 stanovnika, tada mogu skinuti maske u razredu. Tako u Francusko ispunjava ove uvjete 47 od 96 departmana ali na jugu Francuske mjere neće biti ublažene. U Berlinu oslobađaju učenike maski do 6. razreda. U Bavarskoj to nije slučaj pa ostaju maske…Ipak, nešto se kreće!

 

Sa zakašnjenjem objavljujemo vijest od 1. listopada: održana je večer slunjskog sporta i proglašeni najbolji u 2020. godini. Na slici: najbolji športaši u 2020. godini!

30. godina od napada na Karlovac – U pon. 4. listopada navečer okupili su se karlovački branitelji i veterani na Turnju gdje je zaustavljena srpska agresija na Karlovac 1991. Na Turanj je bačeno tisuće granata ali Karlovac je obranjen. Na Turnju je stajala rampa simbol okupiranog Slunja koja je dignuta 1995. i od tada je potekla rijeka života prema jugu Hrvatske.

U našem kraju i smokve zriju

Svaku večer u listopadu 18 sati slunjski krizmanici sudjeluju u misi i kao ministranti: blago njima pozvani su na Gozbu Jaganjčevu!