Hladno jutro – Pečeni kesteni

13 lis

Prohladno i vlažno jutro. Vrijeme je uobičajeno za ovo doba godine. Treba zagrijavati prostorije. Ovo je samo podsjetnik na zimu koja može biti pomalo sibirska u našem kraju. Ljudi to znaju zato je važno osigurati dovoljno ogrijeva. A ovdje je drvo kao ogrjev zakon.

Udar 21 – Završni prikaz vojne vježbe “UDAR 21” održan je na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju. Vježba je počela 11. listopada. Kad Slunjani vide tehniku koja prođe prema poligonu pomisle: da smo imali deseti dio toga 1991. godine nikad ne bismo bili prognani iz svojih kuća. 

Pečeni kesteni – Cetingrađani u subotu organiziraju “Kestenijadu u Cetinu”. Vrijeme je pečenih kestena. To se može doživjeti sada, u ovo doba godine. Kesten uspijeva u našem kraju. Oko kapele na Glavici može se nabrati kestena i prirediti obiteljsko  druženje uz pečeni ili kuhani kesten. Bilo bi šteta da zaboravimo na ovaj ukusni plod sad u jesen. 

Svaku večer u listopadu u našoj se crkvi okuplja zajednica vjernika na moljenje krunice i misu. Od svih naših aktivnosti molitva zauzima vrhunac: po molitvi dižemo se iznad naših banalnosti, iznad naše sljepoće i povezujemo s izvorom ljubavi.