Djeca mole – Preminuo Ante Jandrić

18 lis

Danas 18. listopada fondacija “Pomoć crkvi koja trpi” poziva djecu na molitvu krunice za mir i jedinstvo u svijetu. Ova inicijativa pod naslovom “Milijun djece moli krunicu” poziva djecu u školama, u obiteljima, župama…da se pridruže. Ne smijemo podcijeniti snagu molitve, pogotovo molitvu djece “kojoj pripada kraljevstvo nebesko”. Dobro je podsjetiti da je molitva lijek u stresnim situacijama: ona nas smiruje i daje snagu za prihvaćanje teških trenutaka. Tako naša patnja može biti blagoslovljena jer nam se otvaraju “oči duše” za dublji uvid u naš hod kroz vrijeme prema vječnosti. 

Jutros u Slunju

Naš je slunjski kraj pogodila tuga zbog prerane smrti Ivane Štajduhar /iz Pavlovca/. Od nje ćemo se oprostiti danas u 17 sati misom u crkvi u Blagaju. To je najljepše što možemo za nju učiniti! A ona je primila sakramente Pomirenja i Pomazanja. Našim umiranjem mi se predajemo u ruke Božje s vjerom i pouzdanjem da On može učiniti ono što mi ne možemo.

Tužni smo i zbog smrti 13. godišnje djevojčice  u Ličkom Lešću jučer i zbog 22-godišnje djevojke koja je stradala u Karlovcu na prugi. Suosjećamo s njihovim roditeljima i bližnjima.  

 

                    

Doznajemo da je preminuo je u 82. godini života ANTE JANDRIĆ /Carev/ iz Vaganca, dobro poznat mnogima kao spretan prijevoznik. Pogreb na groblju u Vagancu u obiteljskoj grobnici u utorak 19. listopada u 13 sati. Za njim žale supruga Mara, sinovi Milan, Zlatko i Željko, unučad, rodbina i mnogi znaci