Sinodalni hod – U Slunju nema novozaraženih

19 lis
Prvi put u povijesti uključen je sav Božji narod u sinodalni hod od ove 2021. do 2023. godine. Ovaj općecrkveni pothvat nije kozmetičke naravi nego napor uma i srca svakog kršćanina da otklonimo neke barijere ali i da prepoznamo ono što je izvan vremena i ne može doći u pitanje. Mjesne crkve počele su ovaj sinodalni hod. On bi trebao dotaknuti svakog vjernika: molitva, promišljanje, čitanje znakova vremena, susreti…trebali bi se spustiti među Božji narod. U povijesti crkve poznajemo rušilačke pokrete koji su ostavljali pustoš ali i one koji su bili pravi blagoslov, preporod. Raznolikost u jedinstvu princip je koji nikad ne smije doći u pitanje. Jedinstvo naše crkve baština je koja nas obvezuje ali koja isto tako prima u zajedništvo one “drugačije”. Ovdje ima prostora za hrabre korake. Božji narod od istoka do zapada, od sjevera do juga, vođen snagom odozgor može obogatiti crkvu novim inicijativama, hrabrim iskoracima u vremenima koja nadolaze. Dok o tome razmišljamo moramo priznati da je blagoslovljena “konzervativnost” crkve. Ona se nije prenaglila i nasjedala na pomodarstvo koje nosi oznaku “za jednodnevnu uporabu”.  Naprotiv, bila je stožer u burnim vremenima pa i onda kad je bila razapeta, proganjana… 
Podareni smo jutros ugodnim jesenskim danom. Vedrina i sunce koje nas miluju, miris plodova, pečenog kestena…Male sitnice koje život čine radosnim.
Pogled na Slunj danas oko 13 sati
U Slunju nema novozaraženih – U Karlovačkoj je županiji 61 novozaraženi od koronavirusa u zadnja 24 sata. Po gradovima-općinama to izgleda ovako: Karlovac 39 osoba, Ogulin 6, Duga Resa 3, Barilović 2, Draganić 4, Generalski Stol 1, Josipdol 5 i Tounj 1. Na popisu nema zaraženih ni ovaj put u Slunju, Rakovici i Cetingradu!
Preminuo je u 80. godini života MARKO OBAJDIN. Pogreb 19.10.2021. u 11 sati na groblju Kušanec Velika Gorica. Za njim žale žena Kate, sin Igor,  kćerke Anita, Romana, Maja, unučad, snaha i zetovi, praunučad…Pok. Marko je rođen u Novom selu a supruga Kate je iz Podmelnice /potvrđuje Milenko Bosanac/.