Preminula Jelena Brajša – U Slunju 4 novozaražena

10 stu

U utorak 9. studenog na zagrebačkom groblju Mirogoj pokopana je ravnateljica zagrebačkog karitasa legendarna Jelena Brajša. Rođena 1935. u Zagrebu, u Beču je diplomirala socijalni rad. Povratkom u Zagreb 1966. kard. Franjo Šeper imenovao ju je ravnateljicom karitasa. Karitativni rad u komunističkoj Jugoslaviji bio je pod velikom prismotrom i gotovo polulegalan. Ipak, ova hrabra žena učinila je mnogo za siromašne, napuštenu djecu u teškim prilikama.  Ostavila je divno svjedočanstvo brige i života za druge. Ne možemo birati vrijeme u kojem ćemo živjeti ali možemo u svakom vremenu činiti dobro.

U Slunju 4 novozaražena – Karlovačka županija od jučer bilježi 151 novi slučaj zaraze od korone. Od toga na grad Karlovac otpada 82 osobe, Ogulin 8, Duga Resa 23, Ozalj 11. Po općinama to izgleda ovako: Barilović 2, Cetingrad 3, Draganić 3, Gen. SDtol 7, Krnjak 1, Josipdol 1, Plaški 2, Rakovica 1 i Vojnić 3.

Doznajemo da slovenski biskupi traže da vjernici stariji od 12 godina na misu dolaze s covid-potvrdom (koji su preboljeli koronu, koji su cijepljeni ili testirani (PCT).

Dan sjećanja na naš križni put 1991.  – Ove je godine 30. obljetnicu našeg križnog puta morat ćemo prilagoditi novonastalim prilikama. Bogati program sjećanja 16. studenog morat će se skratiti. Jučer je održana sjednica povjerenstva za proslavu. Uglavnom ostaje program koji će se odvijati na otvorenom. U zatvorenom prostoru treba strogo poštivati mjere opreza. Predviđeno predstavljanje knjiga biskupa Bogovića  u župskoj dvorani odgađa se, zapravo predstavljanje će biti preko Radio Slunja u 13.15 sati.