Još jedna zornica – Tmurno – U Slunju 6 novozaraženih – PreminuoNikola Turkalj (82)

14 pro

Danas crkva slavi sv. Ivana od Križa jednog od najvećih mistika. Rođen je 1542, u Španjolskoj (Avila). Obitelj je ostala bez oca pa su djeca imala teško djetinjstvo. Pristupio je karmelićanima. Htio je ući u još stroži red kartuzijanaca. Međutim, upoznao je veliku sveticu sv. Tereziju Avilsku s kojom je surađivao u reformi njezine redovničke zajednice. Reformirao je karmelićane  Umro je 1591, Zaštitnik je kontemplativaca.

Jutros je slavljena misa zornica u slunjskoj crkvi. U hladnom svijetu, pred prijetnjom virusa, novi dan doživljavamo u nadi. Doživljavamo u crkvi Božji zagrljaj. Isus je ušao u naš svijet virusa, nasilja, hladnoće…ali da nas ozdravi za vječnost. “Đavao kao ričući lav traži koga da proguta…Oduprite mu se hrabri u vjeri!”  Veliki Pavao nije ove riječi napisao samo da nešto rekne nego se susreo sa zlom na osobit način. Sudjelovanjem u zornicama mi se stavljamo u zaštitu Spasitelja. “Pa da mi je i dolinom smrti proći zla se ne bojim jer si ti sa mnom!”

Pomalo tmurno i maglovito u slunjskom kraju jutros

Ovih dana po Slunju kruži neobično vozilo. A radi se o zvučnoj i vizualnoj reklami: doznajemo da se u četvrtak otvara trgovački centar između Grabovca i Čatrnje. Jučer smo prošli pokraj gradilišta i vidjeli velike radove. Postavlja se asfalt te je cestom D1 promet reguliran preko semafora…

U Karlovačkoj županiji 80 novozaraženih u zadnja 24 sata –  Prema podacima Stožera u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 80  novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Od toga s područja grada Karlovca je 41 osoba, Ogulina 2, Duge Rese 8, Ozlja 1 i Slunja 6 osoba. Po općinama to izgleda ovako: Barilović 5, Bosiljevo 1, Cetingrad 3, Draganić 3, Generalski Stol 1,  Josipdol 1,  Lasinja 2, Netretić 2, Rakovica 1, Vojnić 2 i Žakanje 1. 

Papa Franjo primio je u privatnu audijenciju Zlatana Ibrahimovića, veliko ime u nogometu, napadača Milana. Ibrahimović je donio Papi na dar svoju knjigu “Adrenalin” i majicu “rossonera”. Papa je rekao da sport prenosi poruku humnosti. Ibra je ovaj susret obajavio na svom profilu s fotografijom s Papom Franjom na kojoj su obojica nasmijani .

                  

Preminuo je u 82, godini života NIKOLA TURKALJ iz Cvitovića 74. Pogreb u ut. 14.12.2921. u 14 sati na groblju u Cvitovićžu. Za njim žale supruga Milka, sin Ivan kći Teja, zet Stanko, unučad, praunučad, rodbina