Predbožićna primanja

20 pro

 

Idemo u susret godini 2022. Već brojimo dane. Podsjetimo da s Kristovim rođenjem počinje nova era, nova povijest. Godine se broje prije i poslije Krista odnosno njegova rođenja. Krist se rodio zbog nas i radi našega spasenja. Ušao je u našu “dolinu suza”, u svijet ranjeni, okuženi, ušao je u naše siromaštvo da bi nas obogatio životom vječnim.

Sa jutrošnje zornice u Slunju

U predbožićno vrijeme mnogi pišu čestitke svojima milima i dragima, priređuju se predbožićni susreti…Tako će danas karlovačka županica prirediti predbožićni susret s dekanima sa podrućja županije (u 10 sati).

Zabilježili smo našim aparatom zanimljiv događaj: Špelićevi radnici koji obnavljaju most sv. Ivana u Rastokama, odvoze kameno postolje sv. Ivana Nepomuka. na kojemu je uklesana godina 1886. Kip sv. Ivana koji je postavljen te godine na most u Rastokama ima tužnu sudbinu. Partizani su ga 1945. bacili u vodu pod most. Gimnazijalac Petar Bogut platio je radnicima (kupio im cigarete) da izvuku kip iz vode. On je kip sv. Ivana u tačkama dovezao pred župnu crkvu. Tu je postavljen na crkveni ogradni zid i stajao je tu do 1991. kad su ga agresori srušili, crkvu zapalili. Konačno,  obnova mosta je pri kraju pa su radnici odvezli postolje na koje će biti opet stavljen obnovljeni kip sv. Ivana.