Slunj: vatrogasci slave

4 svi

DVD Slunj danas je proslavilo svog zaštitnika i održao godišnju skupštinu. U 18 sati na trg pred crkvom stigla su vatrogasna vozili uz zvuk sirene. Vatrogasci su se uputili u crkvu te je počela misa, a to je najljepše i najviše što možemo učiniti za stradale vatrogasce. Naime u ovoj smo se misi sjetili stradalih vatrogasaca na Kornatima, u Slunju 1958. i drugdje. Župnik je istaknuo da naša žrtva nije uzaludna, žrtva vatrogasaca na Kornatima, u Slunju 1958. Krist je s nama u našoj žrtvi i patnji ali zadnju riječ nema smrt nego uskrsnuće i život vječni.

Nakon mise u župskoj dvorani vatrogasci su nastavili druženje: održali su godišnju skupštinu. Nakon uobičajenih pozdrava predsjednik DVD-a Slunj g. Mijo Močilac dao je opširno izvješće. Nabavka vatrogasnih vozila, izgradnja vatrogasnog centra, intervencije…Nastavio je zapovjednik Alen Holjevac. Uz redovite vježbe, DVD Slunj je intervenirao u potresom zahvaćenim područjima. …Od gostiju obratila se gradonačelnica Mirjana Puškarić, predstavnik županijske vatrogasne zajednice. Slijedila je podjela priznanja zaslužnim članovima…Ovakvi susreti ne mogu proći bez okrepe. Našlo se na stolovima jela i pića.

Dodajmo da je vatrogasno društvo u Slunju osnovano davne 1892. Godine 2012. izdali su knjigu “120 godina slunjskog vatrogastva”. Ove godine vatrogasci slave 130 godina postojanja. Obnovili su tradiciju čuvanja Kristovog groba na Veliki Petak. Prilika je ovo da im čestitamo i zaželimo da budu i dalje s nama u našim nezgodama i zgodama, radostima i tugama    

Slunjski vatrogasci na misi danas u 18 sati

Otvaranje godišnje skupštine

Uz vatrogasce došli su i njihovi gosti i simpatizeri

Neki od njih primili su priznanja