Sajam četvrtkom – Komemoracija na Udbini 14. svibnja

12 svi

Danas je spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića, krhkog redovnika koji je živio bogati duhovni život. Rođen 1866. u Herceg Novom stupio je u redovničku zajednicu kapucina i to u Italiji. Od 1906. živi i djeluje u Padovi. Punih 40 godina ispovijedao je ljude, rješavao njihove drame i pomagao naći put prema Bogu. K njemu su dolazili mnogi tražiti pomoć.. Ostavio je iza sebe ispunjen život posvećen drugima. Živio je za druge a ne za sebe. Njegovu duhovnu veličinu služenja drugima mnogi su prepoznali. Službeno proglašenje svetim bilo je samo formalnost.

Sajam četvrtkom – Danas je ugodan dan u Slunju i okolici. Sajam četvrtkom privukao je mnge u Slunj. velika ponuda sadnica cvijeća, povrća…

Danas na sajmu u Slunju
KOMEMORACIJA ŽRTAVA Bleiburga NA UDBINI 14. SVIBNJA

Središnja komemoracija žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta održat će se 14. svibnja 2022. u Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini.

Program započinje u 10 sati molitvom križnog puta koju predmoli župni upravitelj u Krašiću vlč. Ivan Vučak sa svojim župljanima.

Misu na vanjskom oltaru u 12:15 predslavi đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. Liturgijsko pjevanje predvodi Mješoviti župni zbor „sv. Ante“ s Humca. Nakon mise predviđen je blagoslov nabožnih predmeta.

Izravni prijenos euharistijskog slavlja moguće je pratiti preko Hrvatske televizije i Prvog programa Hrvatskog radija.

U Crkvi hrvatskih mučenika slavit će se i misa u 18 sati.

Komemoracija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.