Zadnja subota u svibnju

28 svi

Subota je poseban dan ne samo za vjernike. Izraz “vikend” upućuje nas na kraj tjedna. Dva dana odmora. Međutim, za vjernike je to vrhunac tjedna. Naš rad dosiže vrhunac u odmoru u Gospodinu! Upravo (nedjeljno) uskrsno slavlje daje smisao našem radu. Naš rad dobiva smisao zbog Kristova a onda i našeg uskrsnuća. Već u subotu, bar navečer, počinje nedjeljno slavlje. Okupljanje oko stola Riječi i “lomljenja kruha” predokus je vječnosti, gozbe života. Nije to bijeg iz ovoga svijeta nego njegovo obogaćenje. Čovjek nije samo radnik, proizvođač, nego dijete vječnosti, dijete Božje.  

 Pomalo tmuran dan i svježina u slunjskom kraju

Skupština invalida rada – Danas u 10 sati u Ribarskoj kući u Slunju održana je godišnja skupština udruge invalida rada. Skupštinu je sazvala njena predsjednica Jelena Kovačević. Ova mala udruga pravi je dragulj među udrugama: raspolažu sa skromnim sredstvima i ima relativno mali broj članova ali njihova prisutnost u našoj zajednici pravi je blagoslov. Oni su živi primjer kako život može biti plodan iako su prikraćeni u mnogo čemu.  

Danas smo na slunjskom groblju pokopali Mariju Božićević. Nakon pogreba slavljena je misa zadušnica u crkvi.

Danas smo krstili malog Dominika, događaj koji sve druge nadvisuje svojom važnošću.

Večeras slavimo misu u 18 sati u slunjkoj crkvi, u nedjelju u 8 i 11 sati!

Misa večeras u slunjskoj crkvi

                                                                  

Preminula je  u 81, godini života MARIJA BOŽIĆEVIĆ iz Slunja (I.G. Kovačića15). Pogreb u subotu 28.05.2022. u 13 sati na slunjskom groblju. Za njom žale sin Mate s obitelji, snaha, unuci Nikola i Mario te rodbina