Dan državnosti – Pronađeni ostaci zrakoplova

30 svi

Dan državnosti – Danas je državni praznik: Dan državnosti Republike  Hrvastke. Radi se o konstituiranju prvog demokratskog Sabora 30. svibnja 1990. U istočnoj Europi nastale su velike promjene. Raspad Sovjetskog saveza, pad berlinskog zida te demokratski izbori u istočnoeuropskim zemljama nisu mimoišli ni tadašnju Jugoslaviju. Referendum i demokratski izbori izrazili su volju naroda u Hrvatskoj. Okupljeni saborski zastupnici izabrali su za predsjednika sabora Žarka Domljana. Sabor će odraditi ključna pitanja u osamostaljenju Hrvatske u burnim i nenaklonjenim vremenima.  

Brda oko Slunja skrivena maglom

Potraga za nestalim avionom – Udarna sinoćnja vijest je nestanak malog aviona s četiri putnika između Rakovice i Slunja. Avion je krenuo iz Splita prema Njemačkoj a u njemu su četiri putnika: trojica Nijemci i jedan Hrvat. Čim je pilot  javio tehničke probleme avion je nestao između Rakovice i Slunja. Odmah su krenuli u potragu članovi gorske službe spašavanja a pridružili su se slunjski vatrogasci, policija, lovci…Vremenske su prilike nepovoljne: kiša, niski oblaci, magla…a teren je šumovit, brdovit.Treba pogledati svaki grm, dolinu, brdo…Utrka s vremenom nastavlja se. A svaki trenutak je dragocjen: možda preživjelima treba pomoć.

Oko 11 sati javljeno je da su pronađeni ostaci zrakoplova kod Broćanca i da su svi putnici, nažalost, poginuli. Izražavamo sućut obiteljima poginulih i preporučujemo ih Božjem milosrđu i ljubavi