Marija Majka Crkve: slavlje na Plitvicama

6 lip

Danas, na duhovski ponedjeljak, spomendan je Marije Majke crkve. Spomendan je uvrstio u kalendar papa Franjo. Mariju susrećemo u počecima Crkve, bila je pod Isusovim križem, bila je u dvorani zadnje večere kad su apostoli primili Duha Svetoga. Službeno proglašenje Marije Majke crkve samo je potvrda onoga što je crkva živjela i vjerovala od prvih početaka do naših dana.  Zanimljivo da Nacionalni Park Plitvice otvara turističku sezonu upravo na današnji dan pa je to bio povod da nonoosnovana župa uzme današnji spomendan Marije Majke crkve za svoju zaštitnicu.

Danas je topli sunčani dan u slunjskom kraju: bijeli oblaci poput labudova plove plavetnilom neba

Koncert na stadionu u Maksimiru – Održani koncert na stadionu u Maksimiru u subotu pobudio je veliko zanimanje. Radi se o 50.000 mladih katolika koji su pjesmom izrazili svoju vjeru, ljubav…Ovo je iznenađenje za neke lijeve medije koji su uvjereni da jedino oni imaju monopol na javnost a mladi koji žive svoju vjeru, koji pjevaju i vole sve ljude kao da im nije mjesto na stadionima. Iznenadila nas je reakcija nekih poznatih javnih djelatnika koji vide “narušavanje javnog reda” pišući o ovom koncertu. Ovo je relikt komunističke prakse koja je crkvu tjerala iz javnosti i zatvarala u sakristiju. Njihovi duhovni nasljednici ne odriču se svoga monopola na javnost. Oni polaze od uvjerenja da je njihov svjetonazor jedini ispravan. Doduše, oni će imati puna usta slobode govora i izražavanja ali ipak zadržavaju pravo da neki trebaju ostati u “samoizolaciji”.

Ponuda knjiga – U župskoj dvorani u Slunju nudimo besplatne knjige. Radi se o prijašnjim brojevima godišnjaka MOSTOVI, Žrtvoslovu kotara Slunj, bibliji za djecu, CD Kordunski Uskrs i drugim knjigama. Dvorana je otvorena od 8 do 17 sati. Možete slobodno pogledati, izabrati i ponijeti kući.

                               †

Preminuo je u 67. godini života IVICA GOLEK iz Cetingrada. Pogreb u utorak 07.06.2022. u 17 sati na groblju u Cetingradu. Za njim žali suprugaMare, kćerka Nikolina, otac Nikola, petero unučadi, sestra Jelena,rodbina