Slunj: slavlje Presv. Trojstva

12 lip

Danas župa Slunj slavi svoga zaštitnika – Presveto Trojstvo. Danas slavimo otajstvo Boga živoga koji nam se po Isusu Krist u svome Duhu otkriva i dariva. Bog se približio čovjeku ponajviše u Isusu Kristu, “Tko je vidio mene vidio je i Oca” – reći će Isus Filipu. Bog nije usamljenik: u njemu je darivanje. Mi smo kršteni u Presveto Trojstvo. Otac nas tada prima kao sinove i kćeri po Sinu. Do Presvetog Trojstva ne dolazimo prvenstveno znanjem nego vjerom, nadom i ljubavlju. Presveto Trojstvo nas poziva da živimo za druge i s drugima. Mi rastemo po drugima a tako se i spašavamo služeći drugima.

Jutarnja misa u 8 sati

Jutarnja misa u 8 sati

U 11 sati misu je predvodio vlč Stanko Smiljanić a koncelebrirali su mons. Marijan Ožura i župnik. Vlč Stanko nam je približio Presveto Trojstvo kao poziv da živimo jedni za druge. Suprotno od toga je egoizam koji nas vodi u prazninu. Misi su se pridružili i kudovci u narodnim nošnjama. Dali su svoj udio u lijepom pjevanju koje je bilo veličanstveno, izraz naše vjere, zajedništva u Bogu Trojedinom.

U 11 sati: puna crkva naroda koji u Presvetom Trojstvu vidi cilj svog zemaljskog putovanja

U 11 sati: pjevači pojačani kudovcima

Pjesma i nakon mise pred crkvom

Nakon mise mnogi su pogledali ponuđene knjige u župskoj dvorani. Radi se o godišnjaku Mostovi ali i drugim knjigama, slikama, CD-ima…Dvorana je otvorena svaki dan od 8 do 17 sati pa tko god želi može pogledati i izabrati koju knjigu besplatno.

Jutros je slavljena misa u Slunju u 8 sati u punoj crkvi. Druga misa slavljena je u 11 sati.