Uoči Tijelova – Sajam u Slunju – Preminuo Niko Brozinić

15 lip

Danas crkva slavi sv. Vida. Ovaj mučenik iz prve crkve ostavio je duboki trag u vjerničkom pamćenju. Mučeništvo je podnio za cara Dioklecijana. Štovanje mu se proširilo po čitavom kršćanskom svijetu. Njegovo štovanje je došlo i u Hrvatsku. Riječka katedrala posvećena je sv. Vidu. Mi smo u subotu u župi Lađevac proslavili sv. Vida.

Sutra je Tijelovo, državni praznik i svetkovina. Gotovo po svim crkvama slavlje će se iz crkve preseliti na ulice i trgove. Isus Krist duboko je usadio svoj križ u našu planetu. Ostaje s nama do konca svijeta u Euharistiji. Na Tijelovo želimo Isusa ponijeti našim ulicama, Time želimo reći da je s nama u našoj svakodnevnici, u našoj patnji, radostima i tugama. U Slunju je misa u 11 sat s procesijom po povijenom trgu.

Sutra dakako nema sajma kao svakog četvrtka u Slunju. Zato su danas neki trgovci izložili svoju robu. Dakle, sajam je danas umjesto sutra.

Danas u 15 sati na slunjskom je groblju pokopana Nada Ugarković, draga naša vjernica. Uz supruga, kćeri i rodbinu bio je velik broj mještana koji su je poznavali kao dragu osobu. Nakon pogreba slavljena je misa u župnoj crkvi  Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

                          

Preminuo je okrijepljen svetim sakramentima u 81. godini života NIKO BROZINIĆ  iz Slunja. Ovaj dragi čovjek nosio je s Isusom križ bolesti u vjeri i nadi. Pogreb u petak 17. lipnja u 16 sati na slunjskom groblju. Za njim žale supruga Kate, kćerke s obiteljima, zetovi, unučad i rodbina