Lijek u stresnim situacijama – Preminuo Ivan Mrkonja

22 lip

Stresne situacije u životu doživljava svatko od nas. Pred nerješivim problemom možemo upasti u očaj ili beznađe. U takvim situacijama možemo ponajprije sami sebi pomoći. U takvim situacijama vjera nam pomaže da dobijemo samopouzdanje. Naime, Bogu ništa nije nemoguće. A vjerom sudjelujemo u Božjoj svemoći! Sv. Pavao to posebno ističe: “Sve mogu u onome koji me jača”. Molitva nije mehaničko izgovaranje nekih formula nego razgovor s dobrim Ocem. U takvim situacijama molitva nas liječi, vraća samopouzdanje. Pri tom moramo znati da Bog ne uslišava naše lude želje nego čini sve za naše dobro, za naš rast. Naime, polazimo od toga da smo djeca Božja. Bog kao dobri otac odgaja djecu ponekad i stegom. Neke pojedince patnja nije učinila okrutnima nego ih je oplemenila: postali su duhovno osjetljiviji. Konačno, ljubav je pokretačka sila svemira. Na sigurnom smo putu ako uspijevamo ljubiti Boga i bližnjega.

Slušamo ponovno o nevremenu s tučom u dijelu Karlovačke županije. U slunjskom kraju nije bilo nevremena ni tuče te smo i ovaj put pošteđeni.

Danas susret ministranata Gospićko-senjske biskupije u Brinju!

                               †

Preminuo je u 81. godini života IVAN MRKONJA iz Slunja, Kralja Zvonimira 31 /rodom iz Videkić sela/. Pogreb u ¸petak 24.06.2022. u 16 sati na slunjskom groblju. Za njim žale supruga Anka, sin Željko, kćerke Marina i Mirjana, zetovi Mario i Joso, unučad, sestre Milka, Mare i Draga, rodbina