Sv. Irenej – Vrućina, korona…

28 lip

Danas slavimo sv. Irineja, jednog od slavnih ranokršćnskih otaca. Mlada crkva suočila se s raznim sektama koje su rastakale poklad vjere.  Rođen u Maloj Aziji oko 125. godine djelovao je u Galiji, današnjoj Francuskoj koja je tada bila poganska. Postao je biskup i odupro se sekatama ponajprije perom. Napisao je pet knjiga koje spadaju u riznicu katoličke teološke misli. Pokopan je u Lyonu. Zanimljivo da su kalvinisti njegov grob obesčastili u 16. stoljeću. On je jedan od crkvenih velikana čija zvijezda ne zalazi. 

Još jedan vreli ljetni dan. Temperature se penju do 36 stupnjeva. Previđa se slaba kiša u unutrašnjosti i sjevernom Jadranu ali to može biti razlog sparine.  

Opet korona kuca na naša vrsta -Nažalost, opet se pojavio virus korone u Europi pa tako i kod nas. Turizam znači dolazak turista iz europskih zemalja ali isto tako i zaraze. Tako Karlovačka županije od jučer ima 27 novih slučajeva. Jedna je osoba preminula u Općoj bolnici u Karlovcu. Morat ćemo živjeti s koronom…

Počele su gužve na našim cestama – Policija ima problema s vozačima pod utjecajem alkohola i zbog brzine neprilagođene cesti. Tako je vozač s automobilom austrijskih oznaka udario u autobus zbog neprilagođene brzine. Jedna je putnica od zadobivenih rana preminula u karlovačkoj bolnici.