Blagdan Srca Isusova

3 lip

Danas crkva slavi blagdan Srca Isusova. Najbolja definicija Boga je da je on ljubav. Bog je ljubav. Ljubav “ne zavidi, ne hvasta se, ne traži svoje”. Bog nije želio čovjeka ljubiti samo božanski nego i na ljudski način. Zato je uzeo našu ljudskost, “utjelovio se”. Božja ljubav nije ostala teorija nego je u Srcu Isusovu postala topla ljudska ljubav. Tako je po Srcu Isusovu darovano svim ljudima udioništvo u božanskom životu. On ljubi i one koji su okrenuli leđa božanskoj ljubavi. Ostavlja 99 pravednika i ide za zalutalima.

Danas župa Srca Isusova u Karlovcu slavi svoga zaštitnika. U Slunju je misa u 18 sati s mogućnošću ispovijedi prije mise i klečanjem nakon mise.

Danas u 11.30 sati u Gospiću sastanak biskupa mons. Zdenka Križića s članovima Zbora savjetnika!

030616b

Osuđena na bičevanje – Po prvi puta u Indoneziji jedna je žena, koja nije muslimanka, osuđena na bičevanje prema islamskom zakonu (sharia) koji važi u provinciji Aceh, na sjeveru otoka Sumatra. Slučaj se dogodio u Remita Sinaga. Žena kršćanka protestantkinja stara 60 godina kažnjena je bičevanjem u gradu Takengon, u provinciji Aceh. Žena je okrivljena od strane Islamskog suda da je prodavala alkohol u svojoj trgovinici. Žena je osuđena na 30 udaraca bičem. U Acehu “sharia” je rezervirana za muslimane ali i nemuslimani mogu izabrati ovu kaznu. Kako su pojasnili lokalni fukkcioneri žena je izabrala bičevanje jer bi alternativa bila puno gora: zatvor prema važećim zakonima. Godine 2015. indonezijska je vlada zabranila prodaju alkohola u malim trgovinama.

Zvuči nestvarno ali realnost je još grublja u nekim dijelovima naše planete. Ne samo bičevanje nego i smrtna kazna, ropstvo, šverc ljudima.