Danas sv. Jakov ap.

25 srp

Danas slavimo Jakova apostola, brata apostola Ivana. Stariji se zove zato da se razlikuje od Jakova također apostola koji je bio mlađi. Isus ih je pozivao dok su s ocem kao ribari pripremali mreže. Zbog žestoke naravi njega i brata zvali su “sinovi groma”- Propovijedao je evanđelje diljem Izraela a kasnije je otišao u Španjolsku. Podnio je mučeništvo u Jeruzalemu odsijecanjem glave.

Tijelo mu je preneseno u Španjolsku i pokopano blizu Santiaga de Compostele. Kasnije je tijelo pronađeno i pokopano u crkvi koja je u srednjem vijeku postala hodočasničko mjesto. Nakon Rima i Jeruzalema Santiago de Compostele postalo je treće hodočaničko  središte u kršćanskom svijetu. .

Danas u popodnevnim satima uz Slunjčicu

Opet se vraćaju vrućine. Kiša nije pala odavno pa su vodostaji rijeka pali. Već je počelo padati lišće sa stabala zbog suše. Ne pamti se da je naša Slunjčica presušila u najvećim sušama. Ali, ne trebamo biti sigurni. Promjene nas mogu iznenaditi….Mnogi potraže rashlađenje i osvježenje šetnjom uz Slunjčicu

Danas je pokopan na lađevačkom groblju u 15 sati JOSO VUKOVIĆ (živio u Karlovcu). Za njim žale sin Ivica i kćerka Roze s obiteljima, unučad i praunučad. 

Kratka vijest karlovačke Policijske uprave: Jučer je na području Slunja nepoznati muškarac 82-godišnjaku na prodaju nudio razno posuđe te su ušli u kuću kojom prilikom mu je nepoznati muškarac uz uporabu fizičke snage otuđio novac. S ciljem utvrđivanja svih činjenica i pronalaska počinitelja policija provodi kriminalističko istraživanje.