Motori, motori…Misa, vjenčanje Petre i Ivana

30 srp

Papa Franjo vraća se iz posjete  Kanadi gdje je u vrijeme kolonizacije počinjeno nasilje prema domorodačkom stanovništvu. Nasilno nametanje europske kulture bila je pogreška. Nije se ni crkva snalazila u tom razdoblju. Papa je učinio gestu isprike i pomirenja. Crkva je po svom poslanju poslana svim narodima i kulturama ali ne da ih asimilira ili poništi nego nadogradi: da poštuje jezik i kulturno blago svakog naroda i obogati ga evanđeoskom porukom. Ima divnih primjera takve evangelizacije u drugim dijelovima svijeta. Crkva je po tome katolička: poslana svim kulturama i narodima. Na koncu mi smo ušli u crkvu sa svojim jezikom, pismom /glagoljica/. Prva naša tiskana knjiga je glagoljski misal.

Danas puno motora u Slunju

Motosusret u Slunju- U  Slunju se danas primjećuje mnogo motorkotača… Ove godine Moto klub Poskok Slunj organizira 15. Motosusret 29. i  30. srpnja. Zanimljiv program s  puno glazbe čeka one koji se pridruže programu. Kao svaki put tako i ovaj put poskoci organiziraju humanitarnu akciju od naplate ulaznica u iznosu od 20 kn.

Negdje su šljive donijele plodove

Danas misa i vjenčanje – Večeras u 18 sati slavimo misu u našoj slunjskoj crkvi. Posebnu pažnju pobudit će vjenčanje Petre i Ivana.

Večeras su se pod misom u 18 sati vjenčali Petra i Ivan uz kumove Stipu i Antoniju. Veselje se nastavilo u Cetingradu u velikoj dvorani….

Odlazak svatova sa trga ipred crkve