Papa u Kazahstan – Općina Rakovica slavi

2 kol

„Prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti, papa Franjo će od 13. do 15. rujna ove godine poduzeti najavljeno apostolsko putovanje u Kazahstan gdje će posjetiti grad Nur-Sultan u povodu VII. kongresa vođa svjetskih i tradicionalnih religija“, piše u priopćenju ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Jutros je djelomično oblačno iznad Slunja. Na naš trg pred crkvom svaki dan zastane po koji autobus i čeka turiste dok razgledavaju Rastoke.

U Rastokama živo svaki dan

Pomalo se osjeća predprazničko raspoloženje u Slunju: zastave podsjećaju na dane povratka slobode…

Č.s.Antoneta Pleš /rodom iz župa Lađevac/ danas je sudjelovala  na misi u slunjskoj crkvi u 8 sati. Slunjski je dekanat dao velik broj sestara u prošlosti. Danas ih je živih: iz Lađevca  7, iz Cvitovića 2, iz Drežnika 3, iz Slunja 1. Časne sestre ne padaju s neba nego se rađaju u obitelji, odazovu se pozivu i onda služe Bogu i narodu na poseban način.

Općina Rakovica sutra slavi – Općina Rakovica slavi svoj dan 2. i 5. kolovoza: u srijedu 3. kolovoza u 10 sati svečana sjednica  Općine Rakovica, 11.15 sati polaganje vijenaca ispred spomen obilježja, 11.30 otvaranja nove zgrade općine

U petak 5. kolovoza u 8 sati misa u župnoj crkvi: u 8.45 polaganje vijenaca kod spomenika, u 10.30 na brdu Kurjevac, u 13 sati malonogometni turnir