Rakovica: svečana sjednica u povodu Dana općine

3 kol

Danas je općina Rakovica, povodom dana općine, održala svečanu sjednicu u vatrogasnom domu u Drežniku. U 10 sati okupili su se vijećnici na čelu s predsjednikom vijeća Zoranom Luketićem i načelnikom općine Mihovilom Bićanićićem. Kao gosti bili su prisutni u ime Sabora Maja Grba-Bujević, Vlade Špiro Janović, Sabora Nada Murganić, predstavnici gradova i općina iz okruženja, predstavnici škole, vrtića. Uz župnika vlč. Dinu Rupćića sudjelovao je i slunjski župnik i dekan Mile Pecić. Kako to dolikuje u ovakvim prilikama sjednica je počela hrvatskom himnom koju je emotivno otpjevao tenorist Tomislav Božičević. Nastupile su mažoretkinje u tri kategorije. Predsjednik općinskog vijeća Zoran Luketić obratio se uglednim gostima i vijećnicima. Riječ je zatim uzeo načelnik općine Mihovil Bićanić. Govorio je o postignutim rezultatima i planovima. KUD “Izvor” Rakovica otpjevao je pjesmu koja je postala himna Rakovice: Rakovice, ne damo te nikome na svijetu! Obratili su se i ugledni gosti.

Slijedila je dodjela nagrada. Ovaj su put nagrađeni Marko Salopek za doprinos u dom. ratu, Ivica Turkalj za doprinos lokalnoj zajednici kao i Stipe Vuković te Nikola Gašparović za doprinos u športu.

Na kraju je mladi tenorist iz Rakovice Tomislav Božićević otpjevao divnu pjesmu “Bože čuvaj Hrvatsku,  moj dragi dom”.

Drugi dio obilježavanja dana općine nastavljen je kod spomenika braniteljima u centru Rakovice. Položeni su vijenci a molitvu je predvodio župnik Dino Rupčić.

Na kraju je svečano otvorena obnovljena zgrada općine u centru Rakovice.

Tenorist Tomislav Božičević otpjevao je himu

Mažoretkinje su nas iznenadile

Sa svečane sjednice

Nagrađeni s načelnikom

KUD “Izvor” Rakovica

Prije početka molitve kod spomenika

Obnovljena nova zgrada općine danas otvorena