Dan Grada Slunja – Vjenčani Josipa i Josip

6 kol

Danas Grad Slunj slavi svoj dan. Na današnji počeo je povratak, nakon četiri godine progonstva, na naša ognjišta. Nakon Rakovice danas slavi Slunj a sutra Cetingrad svoj dan.

U 9 sati u slunjskoj župnoj crkvi počela je proslava Dana grada sv. misom koju je predvodio vlč Stanko Smiljanić uz koncelebraciju župnika, preč. Nikole Turkalja, vlč. Šime Božića. Domoljublje bez bogoljublja je manjkavo – ističe velečasni.

Nakon mise prošetali su prema Pučkom učilištu. Zaustavili su se u župskoj dvorani na osvježenju.

Slijedila je svečana sjednica u dvorani Pučkog učilišta. Uobičajeni pozdravi gostiju. A u ime vlade prisutan je bio ministar  branitelja i potpredsjednik Vlade g. Tomo Medved. Gradonačelnica gđa Mirjana Puškarić kao domaćin sve je pozdravila. Tu je zamjenica županice, načelnici općina, gosti iz Italije. Slijedila je dodjela nagrada i priznanja. Dobili su ih liječnik Dragan Božićevič za stručno i nesebično zalaganje za bolesnike. Lovačko  društvo “Trčka” dobilo je priznanje za humani rad…

U ime nagrađenih zahvalio je dr. Dragan Božičević.

Iz dvorane su se uputili na most sv. Ivana u Rastoke gdje su informirani o projektu “Vodene tajne”, projekt “težak” dvadesetak milijuna.

Dan grada počeo je misom u 9 sati

Sa svečane sjednice Gradskog vijeća

Nagrađeni

Slunjska povijesna počasna postrojba  sudjeluje u svim važnijim slavljima

U ime nagrađenih zahvalio je dr. Dragan Božićević

U Rastokama na mostu sv. Ivana

Večeras u 19 sati u slunjskoj su crkvi vjenčani Josipa i Josip, oboje iz Slunja. Okruženi svojim milima i dragima, rodbinom i prijateljima, veselo su rekli Da pred oltarom. Tako su uljepšali Dan Grada Slunja…

Danas u Slunju:

u 9 sati misa za domovinu u župnoj crkvi

10 sati: svečana sjednica Gradskog vijeća

11 sati na mostu sv. Ivana: Vodene tajne

20 sati; večer poezije u Rastokama

21.30 na trgu: zabavni program uz grupe Latino, Trip