Sv. Klara – Sajam u Slunju _ Modem

11 kol

Danas crkva slavi sv. Klaru Asišku. Suvremenica je sv. Franje Asiškog. Pobjegla je od kuće i oduševila se pokretom sv. Franje: živjeti u jednostavnosti evanđelja. Sv. Franjo joj je bio uzor i nadahnuće u siromaštvu i jednostavnosti. Osnovala je – uz pomoć sv. Franje – žensku redovničku zajednicu poznatu kao klarise. Zajednica je rasla i opstala do danas. Sv. Klara je umrla 1253.

Danas je divan sunčani dan. Suša koja je zahvatila Europu osjeća se i u Hrvatskoj. Lišće počinje žutjeti, jesen je uraniIa. Presušuju rijeke i bunari. Uz sušu i rat u žitnici Europe – u Ukrajini – prijeti glad svijetu. Morat ćemo biti puno oprezniji s resursima u prirodi koji nisu neograničeni ili drukčije rečeno živjeti skromnije i jednostavnije. Sv. Klara i sv. Franjo su nam uzori!  

Danas je sajam u Slunju. Ponuda je obilna. Od ranih jutarnjih sati mnogi obilaze štandove, razgledaju i kupuju. Sajam privlači i turiste koji se zaustave i ponešto kupe.

Došli smo iz Blagaja u Slunj “sajmati”

Sajam u Slunju

Pod šatorom

Doznao sam jedan savjet koji mi je jako važan…

Pogled na dio kampa sudionika modem festivala na Mrežnici-Slunj /snimak slunjskih vatrogasaca dronom/. U kampu je preko 7.000 sudionika gotovo iz čitavog svijeta. Večeras ćemo posjetiti festival i zabilježiti dio događanja…