10 uri a don Mile još ništa nije stavio na stranice

29 kol

Nakon jučerašnjeg oproštaja od vjernika Slunja i Blagaja –  koji su pokazali srce – danas je primopredaja župa. Ponovno zahvaljujem na dobroti i ljubavi kojom su me vjernici slunjskog kraja podržavali i pratili kroz ove godine, na darovima, pruženoj ruci i zagrljaju sa suznim očima…Popodne je udarila jaka kiša, zagrmjelo je a onda se pokazala duga! Kao da u tom ima neke simbolike.

Ovim se opraštam i od brojnih posjetitelja ovih stranica s kojima sam se družio 17 godina. Nije mi bilo ništa teško jer sam dobivao povratne informacije i zahvalu za trud. Od danas moje je mjesto u svećeničkom domu u Gospiću. Bit ću fizički odsječen od slunjskog kraja što mi jako teško pada ali duhovno ostajemo u još većem zajedništvu. Imam mnoštvo fotografija, zapisa u dnevnicima koje sam vodio pa ću se javiti i podsjetiti na hrabre dane i godine koje smo prošli ali na drugim stranicama. Pozdravljam naše  posjetitelje od Kanade do Australije, od Švedske preko Njemačke do naše Domovine…Na kraju, od simapatičnih pohvala ističem jednu iz Zadra: “Deset je uri a don Mile još ništa nije stavio!

Poželimo novimenovanim svećenisima – vlč Šimi Božiću, vlč. Ivici Tolli i vlč Dini Rupčiću – Božji blagoslov i plodan rad u ovom divnom slunjskom kraju. Lijepo je biti svećenik u Slunju i Blagaju, jednako kao i u Cvitoviću, Lađevcu, Cetingradu, Rakovici, Drežniku, Vagancu!

Na današnji dan 2013. u Slunju