Danas sv. Medardo – Molitva za domovinu – Preminula Marija Stanišić

8 lip

Danas je sv. Medardo, biskup poznat po izreci: „Što sveti Medardo daje 40 dana traje“. Naime, u narodu je prisutno vjerovanje da, ako na sv. Medarda pada kiša, sljedećih će 40 dana biti takvo vrijeme. O životu ovog sveca očuvana su dva životopisa nastala nedugo nakon svečeve smrti. Medarda su od malena resili duhovni darovi. Tako je svome prijatelju Eleuteriju prorekao da će postati biskup što se i ostvarilo. Medard je imao sklonost pomagati čak i lopovima! Tako je lopov pokušao ukrasti svečeve pčele. One su ga tako napale, da mu je sveti Medard pomagao da ih se riješi.

080616a

Začuđena djeca pred kućom bez prozora i vrata (jutros u 8 sati)

Jutros je vedro u slunjsko-plitvičkom kraju. Ugodnih je 16 stupnjeva s tim da će se temperatura diči za desetak stupnjeva tijekom dana.

Jutros je misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Osmi dan od ukopa Franje Bišaćanića. Mise su u 8 sati i u ostale dane osim subote kad je misa u 18 sati. U nedjelju su mise u 8 i 11 sati u Slunju.

U petak 10. lipnja mise zahvalnice na kraju školske godine: u 8 sati misu slave učenici Srednje škole a u 10 sati učenici Osnovne škole Slunj

080616b

Hvala Bogu, nije stidljivost prognana iz našeg vremena

Molitva za domovinu – Povjerenje koje su birači dali političkoj eliti ova shvaća kao svoju prćiju. Ponašaju se kao da nikome nisu odgovorni i bave se sami sobom. Državnička mudrost ustupila je mjesto politikantstvu. To vrijedi jednako za oporbu kao i one koji su na vlasti. Što građani mogu učiniti u ovakvim prilikama? Mogu kazniti na izborima one koji su zakazali ali gubimo dragocjeno vrijeme. U ovako mučnim vremenima možemo samo moliti da Bog podari političarima mudrost potrebitu za vođenje zemlje. U biti politika je služenje narodu, služenje općem dobru…Vjernici trebaju moliti u ovim prilikama da nas političari ne stave u dužničko ropstvo svojim neodgovornim ponašanjem.  

Kontrola alkohola u krvi u vozača  – Na području cijele Hrvatske, pa tako i na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, u razdoblju od 6. do 12. lipnja, policija će provoditi kontinuirani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo.

Podsjećamo vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili i sebe i ostale sudionike u prometu, a time ujedno utjecali i na povoljno stanje sigurnosti u prometu – javlja PU Karlovačka.

                        

Preminula je MARIJA STANIŠIĆ iz Blagaja. Rođena je 1939. Živjela je u Karlovcu a preminula u D. Resi. Bit će pokopana u Blagaju u četvrtak 9. lipnja u 16 sati. Za njom žale tri kćeri