Slunj: skupština Udruge invalida rada

14 lip

Danas u 9 sati počela je godišnja skupština Udruge invalida rada Grada Slunja. Ova udruga osnovana 2004. godine broji tek 30 članova. Bilo je simpatično prisustvovati skupštini ove udruge. Samo ime kaže da se radi o ljudima s invaliditetom. Ova je udruga u sestrinskom odnosu s Udrugom umirovljenika pa su i njihove aktivnosti isprepletene…

Skupštinu je sazvala predsjednica Ankica Petek. Odazvao se 21 član te gosti gradonačelnik g. Jure Katić, župnik Mile Pecić, predsjednik Udruge umirovljenika Joso Kovačević…Predsjednica Ankica Petek dala je izvješće o radu u 2015. godini. Članovi udruge svakodnevno posjećuju prostorije “dnevnog boravka” koji vodi Crveni križ Slunj.  Uz umirovljenike sudjeluju u raznim akcijama. Pridružuju se i sudjeluju u sajmovima u povodu Uskrsa, Božića, pridruže se nordijskom hodanju…Članovima se pruža, ako ustreba, pravna pomoć.

Slijedilo je izvješće o blagajničkom poslovanju koje je iznijela gđa Kuterovac. Prihodi su bili 13.800 kuna a rashodi 1940–kn. pa ova udruga sa skromnim proračunom nije u minusu. Naprotiv, na računu je ostalo 12.000 kuna. U ime nadzornog odbora gđa Slavica Šimeković potvrdila je da je financijsko poslovanje uredno. Izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Predsjednica je iznijela program za tekuću godinu. Proračun se vrti u podjednakim iznosima. Uz uobičajene aktivnosti obilježit će dane vezane uz ovu udrugu. Od gostiju prisutne je pozdravio gradonačelnik g. Jure Katić i istakao da mogu računati na financijsku pomoć u okvirima gradskog proračuna. Župnik Pecić, koji prati sa simpatijama ovu i slične udruge, podsjetio je da udruga samim postojanjem daje podršku ljudima koji su invalidi i prikraćeni u svakodnevnim aktivnostima. Nekada su invalidi bili prepušteni sami sebi. Danas im se ipak posvećuje briga što je znak zrelosti nekog društva. Upravo odnos prema slabima i invalidima pokazatelj je humanosti i zrelosti nekog društva.

Skupština je završila ručkom koji je bio prilika za razgovor, dogovor ili jednostavno druženje u prijateljstvu.

1406161b

 

1406161c

Gradonačelnik g. Jure Katić

1406161d

Rad skupštine

1406161eUdruga broji 30-ak članova

Na Europskom nogometnom prvenstvu danas igraju:

14. lipnja, 18:00 u Bordeauxu: Austrija – Mađarska (skupina F)
14. lipnja, 21:00 u Saint-Etienneu: Portugal – Island (skupina F)

                      †

Preminuo je MILIVOJ KOSIĆ iz Slunja u 86. godini života. Bit će pokopan na groblju Jamadol /Karlovac/ 15.06. u 14 sati. Za njim žale kćerke Jadranka i Anđelka, unuci,  rodbina i prijatelji.