Slunj: otvoren memorijal “Milan Štefanac Cavle” u nogometu (video)

18 lip

Jutros u 9 sati na igralištu kod vatrogasnog doma u Slunju, koje je obnovljeno, bilo je  živahno. Stizale su ekipe limača, mlađahnih nogometaša sa svojim trenerima i po kojim roditeljem. Slunjske mažoretkinje za uvod pokazale su dio svojih vještina i izmamile pljesak. Otvoren je memorijalni turnir u počast zaljubljenika u nogomet pok. Milana Štefanca Cavle. Prerano nas je napustio ali ga slunjski prijatelji nogometa ne zaboravljaju. Na turnir je prijavljeno 8 ekipa: NK Slunj, NK Dinamo Zagreb, NK Eugen Kvaternik Rakovica, NK Banovac Glina, NK Jedinstvo Bihać, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Dragovoljac 2, NK Črnomelj. Gosti iz Bihaća i Črnomlja daju turniru međunarodni karakter!

180616f

Turnir su otvorile ekipe NK Slunj /lijevo/ i NK Hrvatski Dragovoljac /Zagreb/

Turnir su otvorile momčadi NK Slunj i Hrvatski Dragovoljac iz Zagreba. Publika je pomalo navijala i uživala u igri mališana. Ova draga djeca u nogometu uče kako biti solidaran. Nogomet je ekipna igra i pojdinac se ovdje treba uključiti u kolektivnu igru. Tako nogomet ima i pedagoški karakter.

180616b

Doček gostiju s kolačima, sokovima…

180616c

Nogometno igralište blizu centra Slunja

180616e

Oni su iz Rakovice!

180616d

Publika uživa u igri mališana

Dodajmo da su slunjski ljubitelji športa, a tako i nogometa, obnovili zapušteno igralište kod vatrogasnog doma. Stavljena je visoka ograda, stative, jarboli za zastave…Igralište još nema tuševa i svlačionica, ali tu je blizu vatrogasni dom pa vatrogasci priskoče u pomoć. Moramo priznati da slunjske udruge, športska društva, vatrogasci, škole, župa vrlo lijepo surađuju.  Neki misle da ovo zajedništvu ima svoj korijen u ratnim nevoljama koje su nas zbližile i potisnule sitni egoizam. Bilo kako bilo ponosni smo na naše zajedništvo kako u igri tako i u rješavanju problema koji nam se ispriječe – kažu Slunjani. 

180616h

Odnekud su nam poznate ove dvije djevojke, inače sestre

180616g

Športski pozdrav prije takmičenja