Vrelo ljeto – Večeras u slunjskom parku predstavljanje CD – Preminula Želimira Valentinčić

8 srp

Vrelo ljeto ušlo je u naše kuće, vrtove, ulice…Ujutro i navečer u našem je kraju ugodno a oko podneva treba se malo zaštiti od jakog sunca. Ne trebamo se žaliti. Možemo se rashladiti u našim rijekama i naći osvježenje u šumama. Noći su sasvim ugodne i možemo se dobro naspavati. Odmor u slunjskom-plitvičkom kraju mnogi ne bi mijenjali ni za onaj na moru.

080716b

Pripremanje za večerašnje slavlje u slunjskom parku

Večeras u 20 sati slunjski kudovci okupljeni u KUD “Korana” predstavit će u gradskom parku svoj CD “Slunju grade dok ti ime traje”. Zgodno se večeras naći u slunjskom parku i poslušati pjesme  s CD i ponijeti CD sa sobom. Nek se nađe: nekad ćemo zaželjeti poslušati pjesme da nam bude u srcu lakše – kažu neki. Ovo će zapravo biti druženje s pjesmom. Popularni sastav “Krivi dur” pridružit će se ovom druženju.

080716c

U Nikšiću asfaltirano oko 300 metara ceste prema groblju: nije puno ali se velike stvari grade malim koracima

080716d

Milina je pogledati zasijane njive u G. Nikšiću (snimljeno danas oko podne)

080716e

Danas je sunčan i topao dan u Slunju

Preminula katolička novinarka Želimira Valentinčić – Okrijepljena svetim sakramentima u 72. godini života, nakon kratke i teške bolesti, umrla je Želimira Valentinčić, istaknuta katolička novinarka i dugogodišnja suradnica Informativne katoličke agencije, Glasa Koncila, Naših ognjišta i brojnih drugih katoličkih glasila.
Suradnju s medijima započela je još na studiju prava, a zatim je bila dugogodišnja urednica glasila građevinske tvrtke “Tempo”. Redovito je pisala i za katolička glasila, posebno reportaže o životu prognanika i franjevačkih župa. Od srednjoškolskih dana zanimala ju je teološka i filozofska tematika, pa je kasnije završila i Institut za teološku kulturu laika KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.
Želimira Valentinčić s informativnom katoličkom agencijom surađivala je neprekinuto od samoga početka djelovanja agencije sve dok joj je bolest  omogućavala rad.
Bila je članica Hrvatskoga društva katoličkih novinara od njegova osnutka i rado je i redovito sudjelovala u svim aktivnostima društva. Ove godine je dobila priznanje HDKN-a za pedesetogodišnje novinarsko djelovanje.
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!–
Hrvatsko društvo katoličkih novinara