Cetingrad: biskup krizmao 14 mladih – Oproštaj mons. Rogića od Udbine

10 srp

Danas je u župi Cetingrad bilo svečano. U prostranoj župnoj crkvi okupili su se krizmanici, njihovi roditelji, kumovi, rodbina…Župnik mons. Marijan Ožura pozdravio je gospićko-senjskog biskupa u miru mons. Milu Bogovića. Župnik i vjeroučitelj Željko Mucić s roditeljima pripremili su 14 mladih za sakrament Krizme. Nakon uobičajenih pozdrava počela je misno slavlje u kojem su svi sudjelovali. U propovijedi biskup je ohrabrio ovu zajednicu. Potom su pristupali pred njega krizmanici u pratnji kumova. Ruka na ramenu krizmanika znak je da ih podržavaju. Tako je 14 mladih dolazilo pred biskupa koji ih je pomazao svetim uljem. Pred njima je životna borba u kojoj će biti prokušana njihova vjera. Ali, nisu sami! Na kraju mise napravljen je zajednički snimak za sjećanje na ovaj trenutak.

1007163b

1007163c

Imena krizmanika:

  1. Antonio Bogović,  2. Nikola Bogović, 3. Tea Capan, 4. Maja Marija Flanjak, 5. Mate Grdić, 6. Nikola Grdić, 7. Silvio Jurčević, 8. Ana Magdić, 9. Josipa Magdić, 10. Petar Mrgan, 11. Ivan Sokolić, 12. Josipa Stipetić, 13. Valentina Stipetić, 14. Igor Tominac

Mons. Rogić oprostio se od Udbine  –  Biskup mons. Mile Bogović žurio je iz Cetingrada na Udbinu gdje se od župe i svetišta Hrvatskih mučenika na Udbini oprašta mons. Tomislav Rogić. Župu je preuzeo vlč. Josip Šimatović. Na oproštaju su bila obojica biskupa: novoimenovani biskup mons. Zdenko Križić i biskup u miru mons. Mile Bogović. Mons. Rogić je gubitak za ovu biskupiju – to priznaju svi svećenici – ali je dobitak za šibensku. On će na blagdan sv. Jakova 25. srpnja biti zaređen za biskupa u šibenskoj katedrali i preuzeti pastoralnu brigu za drevnu šibensku biskupiju.

1107163bb