16. nedjelja kroz godinu – Danas slavi mladu misu u Korenici vlč. Mišel Grgurić

17 srp

Jutros je oblačno ali je kiša prestala. Nakon devet sati počelo se provedravati u slunjskom kraju…

U 8 sati u slunjskoj je crkvi slavljena misa. Jutarnja je misa nekima draža nego ona poldanja. Žele započeti Dan Gospodnji susretom s Gospodinom. Onda je čitav dan obasjan Božjim blagoslovom…

Evanđelje govori o dvije sestre: Marti i Mariji. One su primile Isusa s učenicima u svoju kuću. Ovo je bila prilika da čuju riječi koje nikad nitko nije govorio. Naime, Isusov je govor oslobađao i otvarao nadu. Obadvije su sestre slušale. Marta se dala na pripremu jela i posluživanje. I dalje je slušala Isusa, nije prekinula slušanje i istovremeno je posluživala. Odjednom je zamolila Isusa: “Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati. Reci joj dakle da mi pomogne”. Marta je slušala i radila ali je željela da i sestra tako radi. Ona se brine za jelo, posluživanje i za sestrino ponašanje. To je previše. Zato joj Isus to ne odobrava. Marija ima svoj izbor i ne smije joj ga se uzeti! Izbor slušanja Riječi. Isus nije prigovorio Marti kad je počela pripremati jelo i posluživati. Svaka od njih sluša Isusa na svoj način. Nije dobro nametnuti svoj način drugima. Nije dobro svoj način služenja nametnuti drugima kao jedini. Ova se dva načina nasljedovanja Gospodina – rad i slušanje Riječi – pokušava suprostaviti. Postoje poneki u zajednici koji se posvema daju i ne štede se ali traže da i drugi moraju tako činiti. Evanđelje nas poučava danas da svoj način hoda za Gospodinom ne smijemo proglasiti jedinim ispravnim i pri tom maltretirati druge. Dobro je to što rade ali trebaju i drugima priznati njihov izbor “koji im se neće oduzeti”.

170716b

Jutros u 8 sati misu je predvodio vlč. Milenko Majić, vojni kapelan

170716c

U 11 sati

Danas Mlada misa u Korenici

Danas u 11 sati u Korenici veliko slavlje. Nakon dugogodišnje pripreme vlč. Mišel Grgurić slavi mladu misu (prvu misu) . Okružen svojima milima i dragima, koreničkim vjernicima koji su ga pratili i podržavali, on će slaviti prvu misu. Nakon mise okrepa u dvorani i radosno druženje.

230415d