Danas sv. Lovro – Sajam u Slunju – Vozio 234 km/h

21 srp

Sv. Lovro Brindizijski rodio se 1559. godine. Rano je ostao bez oca pa a potom i majke.  S 14 godina je stupio među braću kapucine u Veneciji. Završio je studij filozofije i teologije te je bio u svom redu braći profesor, a vršio je različite službe, te bio provincijalni ministar, ujedno je bio vrstan propovjednik i vješt u diplomaciji. Stoga su mu pape povjeravale važne i povjerljive zadatke. Bio je ujedno obdaren mističkim darovima, napose dubokom kontemplacijom. Pobožan prema euharistijskom otajstvu sv. misu služio je i po nekoliko sati. Obdaren je bio i smislom za pisanje, ostavio je iza sebe vrlo vjerna djela. Umro je u Lisabonu 1619. god. Crkva ga je proglasila “apostolskim naučiteljem”.

210716b

Ovih dana susrećemo u Slunju ljude iz Australije, Kanade, Švedske…koji su došli doživjeti radost domovine

210716c

Ona je došla iz Švedske: svaki dan prati naše stranice

210716d

On je iz Gline (Radočaj). Jedini je proizvođač živog kreča na tradicionalni način u ovom dijelu Hrvatske. Gradnja krečane, pečenje kamena i dobivanje kreča prava je umjetnost

210716e

Lubenice i vrućina

210716f

Domaći proizvodi

210716g

Šetnja po žarkom suncu

210716h

Susret u prolazu

210716i

Mobitel nas može i nasmijati

210716j

Med obitelji Smolić poznat je naširoko

210716k

U jednom od kafića

Jutros je vedro u slunjsko-plitvičkom kraju i pred nama je vreli ljetni dan. Temperatura se iz sata u sat diže. Boravak na suncu može biti opasno.

Prošetali smo po sajmu danas u Slunju. Ponuda svježeg voća obilna. Sezona je lubenica. Trgovci su se pobrinuli da ponuda bude što bolja. Susrećemo naše ljude iz drugih zemalja koji su došli u domovinu provesti koji tjedan i doživjeti sunce ovog neba. Njima su naše stranice beskrajno važne i ne mogu zamisliti život u tuđini bez fotografija i vijesti i ovog kraja.

 

Vozio 234 km/h – Pu ličko-senjska javlja da su jučer policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a, na dijelu autoceste A-1, smjer Zagreb, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili 28-godišnjeg državljanina Velike Britanije, vozača osobnog automobila, kojem je utvrđena brzina od 234 km/h. 

Vozač je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.