Biskupsko ređenje mons. Tomislava Rogića – Otac Tom Uzhunnalil živ?

21 srp

Kao što smo javili biskupsko ređenje novoimenovanog šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića bit će na svetkovinu svetog Jakova u ponedjeljak 25. srpnja u 10.30 sati u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku. Glavni zareditelj bit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Suzareditelji će biti splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i apostolski administrator Šibenske biskupije i biskup u miru Ante Ivas zajedno sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima.
Prezbiteri pratitelji bit će mons. Mile Čančar, prepozit Senjskog kaptola i katedralni župnik u Gospiću i preč. dr. Richard Pavlić, kanonik Senjskog kaptola i župnik u Senju.

Prilikom dolaska na biskupsko ređenje mons. Tomislava Rogića za sve goste koji dolaze izvan Šibenika odredište je Katolički školski centar u Šibeniku, ulica Velimira Škorpika br. 8. Otud će biti osiguran prijevoz autobusima do središta grada te po završetku misnog slavlja povratak na isto mjesto. Autobusi će voziti od 8 do 10 sati.

Obred ređenja prenosit će HTV drugi program i Hrvatski katolički radio.

Objavljena je fotografija oca Toma Uzhunnalila koja bi mogla biti autentična. Pisali smo o ovom svećeniku-salezijancu  (indijskog podrijetla) koji je otet 4. ožujka u Adenu od strane terorista. Teroristi su tom prilikom ubili četiri časne sestre, misionarke ljubavi, zajedno s 12 osoba. Ova fotografija na kojoj otac Tom izgleda zapušteno, obrastao u bradu i duge kose, u stavu molbe, daje nadu da bi mogao biti još živ.