Zlatna misa u Slunju – Priznanje vlč. Zlatku Sušiću

22 srp

Neki su se požalili da bi rado došli na zlatnu misu u Slunj koju slavi vlč. Mile Pecić u nedjelju 24. srpnja u 17 sati, ali nisu pozvani. Odgovaram da su svi pozvani. Nisam nikomu uputio posebnu pozivnicu. Polazim od toga da će prijatelj drag doći bez poziva da podijeli radost s prijateljem. Dakle, dobro došli na zlatomisničko slavlje u nedjelju 24. srpnja u 17 sati a potom na druženje u župnoj dvorani i oko dvorane u radosti uz pjesmu, jelo i piće. U crkvi će voditi pjevanje klapa “Slunjanke” i mješoviti zbor “Lovor”. Nakon mise u dvorani će pjevati i svirati kudovci “Korana“, sestre Rendulić, klapa Slunjanke…

Mile Pecić

Priznanje grada Gospića vlč. Zlatku Sušiću

Povodom Dana grada Gospića, odlukom gradskog vijeća grada Gospića, jedan od dobitnika priznanja grada Gospića je i župnik Bilaja kod Gospića vlč. Zlatan Sušić. Kako se navodi u obrazloženju vlč. Sušić visoko priznanje dobio je za osobit doprinos promicanju vjerskog života i obnovi sakralnih objekata na prostorima grada Gospića. Priznanje je vlč. Zlatanu uručio predsjednik gradskog vijeća grada Gospića Petar Radošević kao i gradonačelnik Petar Krmpotić.
Na svečanoj sjednici gradskog vijeća nazočili su i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić kao i biskup u miru Mile Bogović. (prema IKA-i)

2207161aa

Vlč. Zlatko rođen je 02.04.1941. Zaređen je za svećenika 23.07.1972. Bio je župnik u Josipdolu prije dolaska u Bilaj. Rado je viđen u svećeničkom društvu. Svojom duhovitošću zna nasmijati društvo.