Nedjelja 24. srpnja: u Slunju misa u 10 a u 17 sati zlatna misa

24 srp

Nedjelja 24. srpnja. Vedro i svježe jutro u slunjsko-plitvičkom kraju. Nedjelja ima posebni miris. Dan koji baca svjetlo na radni tjedan, na našu svakodnevnicu. Nismo robovi ove zemlje nego sinovi Božji, sinovi vječnosti. Nedjelja uspostavlja sklad božanskog i ljudskog…

Na molbu jednog učenika Isus poučava učenike moliti. Izgovara molitvu poznatu kao “Oče naš”. Kao što u školi stranih jezika učimo jezik posve nepoznat, tako Isus uči učenike (a tako i nas) govoriti Božji jezik. A Božji jezik je posve drugačiji od našeg govora. Zapravo Isus udara temelj na kojem dalje gradimo. A temelj je očinski odnos Boga i čovjeka. Na tom temelju gradi se sklad božanskoga i ljudskoga.  Čovjek može razgovarati s Ocem. To je molitva. U molitvi nastaje “kratki spoj” onda kad čovjek traži ono što Otac ne može dati djetetu, zato što mu to škodi. Ili, Bog ne uslišava naše ludosti nego ono što nam koristi za rast, napredak, za spasenje.

240716d

Misa danas u 10 sati u Slunju

Danas je iznimno misa u slunjskoj crkvi u 10 sati prije podne i u 5 sati popodne. Redovite su mise nedjeljom u 8 i 11 sati ali zbog zlatne mise koju slavi župnik Mile Pecić u 17 sati, prije podne je samo jedna misa i to u 10 sati.

U 17 sati župnik Mile Pecić slavi zlatnu misu, 50. godina svećeničke službe. Od tih 50 godina 11 godina je u bio u Rijeci, u župama Cernik-Čavle i Kukuljanovo, 9 godina u Sincu-Prozoru i ostalo vrijeme u Slunju.

Misi u 17 sati pridružit će se subraća svećenici, časne sestre i Božji narod. Propovjedat će mons. Mile Čančar (župnik u Gospiću). Nakon mise druženje uz pjesmu, jelo i piće u župskoj dvorani. Ravnatelj stola vlč. Stanko Smiljanić. Pridružit će se pjesmom klapa Slunjanke, KUD Korana, sestre Rendulić…