Jutros minus 9 – Startala nova Vlada – Pogreb Danice Palatinuš

23 sij

 Jutros je minus 9 stupnjeva u Slunju. Hladno jutro u slunjskom kraju. Opet su grane okovane u inje. Sunce se sporo probija jer se stvara visoka naoblaka. Zahvalni smo Bogu i za ovaj dan.

230116c

Subota je dan kad se spremamo za slavlje Dana Gospodnjega, nedjelje. Nedjeljom smo sinovi i kćeri vječnosti, naša svakodnevnica nekako ostaje ispod nas a mi se dižemo u zagrljaj Božje ljubavi. Upravo zbog toga je nedjelja vrhunac tjedna.

Danas, u subotu u 14 sati, na slunjskom groblju iskazana je počast ukopa mladoj ženi Danici Palatinuš, koja je preminula u 55. godini života. Nakon sprovoda prikazana je svetamisa u župnoj crkvi.

230116e

Sa pogreba Danice Palatinuš

Sinoć je startala nova vlada. Čitav dan nacija je bila bombardirana bujicom riječi. Kao da su se sabornici natjecali tko će biti rječitiji. Obični čovjek pomisli: kad bi bili “jaki” na djelu kao što su na riječima, gdje bi bila lijepa naša! Oporba je imala priliku nešto napraviti u protekle četiri godine a nije to učinila. Zato njezino nastojanje da priredi “pakao” novoj vladi izgleda infantilno. Nova garnitura ima šansu pokrenuti gospodarstvo i zaustaviti odliv mladih iz Hrvatske, zaustaviti demografsko nazadovanje. Umjesto svađe s oporbom od nove se Vlade očekuju inicijative koje će najbolje ušutkati kritizere.

230116d

230116b

Korana bi se mogla zalediti ako ostane ovako hladno