Bl. Augustin Kažotić – Molitveni susret mladih u Međugorju

3 kol

Danas je spomendan hrvatskog blaženika Augustina Kažotića, zagrebačkog, a poslije i lučerskog biskupa. Rođen je u Trogiru oko 1260. godine. Kao mladić stupio je u red dominikanaca u kojem je studirao filozofiju u još živoj uspomeni na sv. Tomu Akvinskoga. Stekaon je ugled i poštovanje u tadašnjem vremenu. Papa Benedikt XI. upoznao je Kažotića i postavio ga 1303. godine za zagrebačkog biskupa. Ovu je službu vršio marljivo i uzorno 20 godina.

U Međugorju započeo 27. međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest se odvija pod geslom „Budite milosrdni“. Susret će se održavati do 6. kolovoza, a bit će u znaku molitve, slavljenja Gospodina u euharistiji, kateheza, pjesme, predavanja…

030816c

Lovro, Petar i Hrvoje jučer su biciklima stigli u Slunj iz Zagreba. Pokušali su se okupati u Slunjčici što im nismo preporučili a nastavili u Korani koja je ugodna za kupanje. Dive se ljepotama koje nudi Slunj i okolica. Jutros su se pridružili misi u 8 sati i nastavili dalje prema jugu. Dakako, svratit će i u Međugorje. Ako ih susretnete na državnoj cesti od Slunja prema Kninu znajte da su to ne samo hodočasnici zemaljskih relacija nego i hodočasnici zvijezda: nisu ih zarobili idoli ovoga vremena nego imaju krila za let u duhovna prostranstva.

030816a

Jutros u Slunju

Danas počinju radovi na kapitalnom objektu  Grada Slunja: odvodnja s pročistačem. Radove izvodi Aqaterm iz Karlovca a investitor je Grad Slunj.

Vijest PU karlovačke kaže kratko da se  u Ozlju, na kupalištu Grdun, prilikom kupanja u rijeci Dobri utopio se 58-godišnjak. O ovom događaju nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.