Slunj: počeli radovi na odvodnom kolektoru – Prekid prometa na D1 zbog ulja na cesti

3 kol

Danas su počeli radovi na izgradnji odvodnog kolektora u Slunju, u ulici 14. slunjske pukovnije (ulica vodi prema poligonu). Mnogi će se začuditi da uopće nema kolektora u Slunju. Bolje ikad nego nikad – rekli bi ljudi. Uz napor gradonačelnika Jure Katića i suradnika, obilaženje mnogih vrata, konačno su počeli radovi. Na gradilištu smo vidjeli ogromne cijevi i veliki stroj te grupu radnika Aquaterma.

0308161b

Stroj u ulici 14. dom. pukovnije

0308161f

Prikupljanje, pročišćavanje i odvodnja otpadnih voda dosta je komliciran sustav. Glavni kolektor skuplja i pročišćava otpadne vode i odvodi ih pročišćene. Iz ovoga zaključujemo da je to kapitalni objekt za grad Slunj. Taj objekt košta i odavno bi bio izgrađen da nije skup. Netko se morao susresti s ovim problemom i početi ga rješavati. Taj vrući krumpir uzeo je u ruke gradonačelnik Jure Katić i vjerujemo da će ga dovesti do kraja (kao što je i glavni pravac vodovoda od Slunja preko Blagaja do Veljuna). Projektant je Hidroeko iz Zagreba (Damir Jurić), stručni nadzor Eko Ekspert iz Zagreba. KOlektor ima građevnu dozvolu.

0308161c

Radovi su počeli…

0308161d

Dio ulice 14. domobranske pukovnije (vodi prema poligonu)

0308161e

Zatekli smo gradonačelnika Juru Katića u  akciji

Prekinut promet zbog ulja na cesti – U popodnevnim satima zavijala je vatrogasna sirena po Slunju a policija je u G. Taborištu usmjeravala promet preko Cetingrada prema Karlovcu.  Doznajemo da je između Veljuna i Točka na šleperu pukla stranica te su se prosule kante s jestivim uljem. Ulje se razlilo po cesti te je promet prekinut na D1. Trebalo je sanirati cestu a to su učinili slunjski vatrogasci. Dakle, nije bilo ljudskih žrtava ili ranjenih. Policajci su se oznojili u Taborištu mašući rukama i usmjeravajući promet prema Cetingradu i Karlovcu.